Munkát keresel? HVG Állásbörze 2011

Munkát keresel? HVG Állásbörze 2011

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Munkát keresel? HVG Állásbörze 2011

A HVG Állásbörze szervezői csapata évről évre mindent megtesz azért, hogy segítse az álláskeresőket.

Idén különösen nagy hangsúlyt fektetnek a nőkre, azon belül is a fiatal lányokra és a munkaerőpiacra visszatérni igyekvő kisgyermekes anyukákra.

Korábban is voltak már kezdeményezések, ám az idei ígérkezik az első olyan börzének, amely szervezése során már tudatosan foglalkoztak a női karrierút felfedezésével és támogatásával. Elszánták magukat, hogy megmutatják, nőként is lehet boldogulni és nagyon szép eredményeket elérni.

Idén először gyermekmegőrző és játékkuckó

Az időzítés nem véletlen. Nagyon sok cég látja már, hogy verseny van a szakképzett, jól kvalifikált munkavállalóért, s az is fontossá vált, hogy mit tudnak az állásajánlaton túl nyújtani. Ilyen a munka-magánélet egyensúly lehetőségének biztosítása, amely valljuk be, legtöbb esetben a nők életében merül fel kihívásként. Ezek a cégek tehát igyekeznek azt kommunikálni, hogy családbarátak, támogatják a kisgyermekes szülőket, ez ma már egyértelműen az ő érdekük is.

Idén először, sőt az állásbörzék történetében is először, lesz gyermekmegőrző és játékkuckó kialakítva. Szakképzett gondozónők, óvónők, bébiszitterek vigyáznak majd a legkisebbekre. A szervezők bíznak abban, hogy ezzel a lehetőséggel sokan élni fognak, nyugodtabban és bátrabban kijönnek a börzére az anyukák is. És persze a kispapákat is szeretettel várják!

A fiatal lányok is támogatást kapnak

Az állásbörze szervezői csapatában most épp nődominancia érvényesül, nem véletlen, hogy úgy érzik, ezek olyan szempontok, melyekkel a nyilvánosság előtt is foglalkozni kell. „8-10 óra munka után úgy beosztani az időnket, hogy foglalkozzunk a családdal, a barátokkal és esetleg még magunkkal is, sportoljunk, vagy akár csak szusszanjunk egyet a rengeteg tennivaló között, nem egyszerű.” A puszta tények pedig azt mutatják, hogy a gyermeknevelés Magyarországon nagyobb arányban még mindig a nőkre hárul.

A HVG Állásbörze ezért profilja fontos elemének tartja, hogy pozitív példákat mutasson a nőknek azzal, hogy testközelbe hoz számukra olyan többnyire ismert és sikeres nőket, akik egy-egy előadás vagy kerekasztal-beszélgetés keretében mesélnek saját tapasztalataikról, megosztva néhány tippet, amely számukra nőként az élet bármely területén hasznosnak bizonyult. A cél, hogy bebizonyítsák, az éppen meghívott előadó, miközben sikereiről mesél, egy közülük, ugyanolyan életet él, mint bárki más.

Utóbbi különösen inspiráló lehet a fiatal lányoknak, akik pályájuk kezdetén is szembesülhetnek a női karrierút sajátos buktatóival. A börze már második éve hívja meg az Effemine – Egyesület a fiatal nőkért nevű szervezetet, hogy vendégük segítségével sikeres nők tapasztalatait és tanácsait tolmácsolják a közönségnek. Az Egyesület tavaly egy kerekasztal-beszélgetés alkalmával faggatta sikerük titkáról Hegedűs Évát a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatóját, Keleti Andrea táncművészt és Marsi Erikát, a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt. alelnökét. Idén pedig D. Tóth Kriszta lesz a meghívott vendégük, aki többek között a női szerepekről és karrierekről fog mesélni és persze arról, hogy a mostani pályakezdőknek mit érdemes szem előtt tartaniuk mielőtt bevetik magukat a mélyvízbe, és a nagybetűs Életbe.

Álláskeresés higgadtan és magabiztosan

Az állásbörzére érdemes csinosan érkezni, hiszen a látogatóknak alkalmuk lesz próbainterjúkon és profi CV fotózáson is részt venni. A hölgyek ellátogathatnak az AVON sminkszalonjába is, ahol tippeket és hasznos tanácsokat kaphatnak a munkahelyi make-up világáról, az illendő sminkelés szabályairól. CV- és karrier tanácsadáson is részt vehetnek, ahol egyénre szabott tanácsadást kapnak. Ezeknek a lehetőségeknek a felajánlásával és ingyenes igénybevételével szeretnék a szervezők megmutatni, hogy az álláskeresés feszült hangulata elhagyható, s igyekeznek lazább, de minden esetre nyugodtabb légkört teremteni hozzá és bebizonyítani, hogy higgadtabban könnyebb is jól teljesíteni.

A szervezők hiszik, hogy a női karrierútról érdemes és kell is beszélni, mert nem minden lányt készít fel például a családja arra, hogy nőként helyt tudjon állni az életben. Van, akinek ezzel egyedül kell megbirkóznia és megtanulnia, hogy milyen is az a maximális tudatosság, amire manapság jobban szükség van, mint eddig bármikor. A HVG Állásbörzén ebben szeretnének segíteni. „Jó úton haladunk. Történelmet írunk az állásbörzék történetében.” – hangzott el a reményteli gondolat az egyik szervező hölgytől.

HVG Állásbörze – Országos Képzési és Karriernapok: 2011. március 24-25., 10.00-18:00, SYMA Rendezvényközpont

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást