Most érő csodaszer: a sárgabarack

Most érő csodaszer: a sárgabarack

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Most érő csodaszer: a sárgabarack

Szinte mindenhol lehet már kapni a jellegzetes június végi gyümölcsöt, sokunk kedvencét, a sárgabarackot! Nem csak finom, de nagyon egészséges is és a szépségünk megóvása érdekében is hatékony segítség lehet.

Vitaminok

A sárgabarack rengeteg vitamint és olyan ásványi anyagot tartalmaz, amely nélkülözhetetlen a csontok és a szövetek felépítésében és újraépülésében egyaránt.
Megtalálható benne az A-, B-17- és a C-vitamin is, valamint tartalmaz béta-karotint, kálciumot, káliumot, foszfort és ként is.  

Csontrendszer egészsége

Fiatal korban a növekedési szakaszban kiemelten fontos a sárgabarack fogyasztása, idős korban pedig akár a csontritkulást is megállíthatja vagy lassíthatja.
Csonttörések, zúzódások után való lábadozás idején is csak jót tehetünk a szervezetünkkel, ha rendszeresen fogyasztunk a sárgabarackból.

Vérképzés

A sárgabarack és a benne található hatóanyagok jó hatással vannak a vérképzésre is.
Vérzékenység, nehézkesebb véralvadás esetén a gyümölcs rendszeres fogyasztása képes lehet a vérképzés normalizálására, ennek hatására pedig egész szervezetünk egészségének megóvására, karbantartására.

Fertőzések

A sárgabarack rendszeres fogyasztásával nagyban hozzájárulunk ahhoz, hogy szervezetünk erősebb és ellenállóbb legyen a környezetünkből érkező fertőzésekkel szemben.
Ennek következtében lényegesen gyorsabban és hatékonyabban tudunk védekezni egyes vírusok és baktériumok ellen is.

Méregtelenítés

A sárgabarack kiváló segítségünk lehet a méregtelenítésben. Remek vízhajtó, és aktívan részt vesz a szervezet salaktalanításában.
Tisztító- és fogyókúrákhoz egyaránt ajánlható, mivel telítettségérzetet okoz, és nem csak tisztítja a szervezetet, de ellátja azt a kúra alatt is a számára szükséges tápanyagokkal.

B17-vitamin a rák ellen

A B17-vitamin, vagy más néven Laetril nagyon sok gyümölcs magjában megtalálható.
Az anyag úgy működik, hogy a szervezetbe kerülve kapcsolatba lép a rákos sejtekkel, amelyek a vegyület hatására – egy bonyolult hatásmechanizmuson keresztül – elpusztulnak. A vitamin cián-tartalmú, ezért alkalmazása nem egyértelműen elfogadott még.

Szépségápolás

A barack bársonyos külsejéhez hasonló lágy tapintású bőrt biztosít annak, aki rendszeresen fogyasztja. A női kozmetikumok nagy részében megtalálható a barackmagból készült kivonat, de a gyümölcs húsa nyersen fogyasztva is látványos hatást vált ki.
A magból készült olaj egyben erősíti a hajszálakat és nagyon jó hatással van a töredezett, vékony körmökre is.

Gyomor

A sárgabarackot érdemes rendszeresen, de mértékkel fogyasztani.

Első alkalmakkor ugyanis könnyen elképzelhető, hogy megviseli a gyomrot és a beleket is, így kellemetlen tünetekkel járhat.
Ezért az első napokban inkább keveset együnk belőle, és ha a szervezetünk oldaláról nem érkezik semmi negatív visszajelzés, akkor emelhetjük az adagot addig, amíg jólesik.

Hunzák

A hunza nép a Himalájában, Kína és India határánál él. A népcsoport arról híres, hogy ételeik legfontosabb alapanyaga a sárgabarack. Ennek húsát nyersen és a napon szárítva egyaránt fogyasztják, a magjából készült olajat pedig szintén naponta használják.
Ezen kívül pedig még egyetlen dologról igazán híresek: az egészségükről. Lényegesen magasabb az átlagéletkor, mint bárhol a világon és a civilizációs betegségek egyike sem betegített meg még egyetlen hunzát sem.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást