5+1 bevált házi praktika a szúnyogcsípés ellen

5+1 bevált házi praktika a szúnyogcsípés ellen

Címlap / Életmód / Egészség / 5+1 bevált házi praktika a szúnyogcsípés ellen

Ha nyár, akkor nyaralás, kirándulás, grillezés… No és persze szúnyogok! Bármennyi előnye is van a nyárnak, a vérszívó rovarokra szinte mindenhol számíthatunk, vízparton pedig különösen. Ezek az apróságok igencsak megkeserítik az életünket, már az éjszakai duruzsolásuk is idegesítő, ha pedig megcsípnek bennünket, akkor napokig vakargathatjuk magunkat, ugyanis annyira viszket a csípés helye.

Hogy utóbbit megakadályozzuk, összegyűjtöttünk néhány házi praktikát!

1/6 Aloe vera

Az aloe vera mindenféle bőrirritációt képes enyhíteni, így hatásos a szúnyogcsípés ellen is. Megszünteti a viszketést és egy védőréteget képez a duzzanaton.

Nyugtató, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően hamar búcsút mondhatunk a kellemetlenségnek.

Ha van otthon aloe verád növény formájában, csak csepegtess a levele nedvéből a csípésre vagy pedig kend be a boltban kapható aloe verás készítményekkel.

2/6 Teafaolaj

A teafaolaj az aloe verához hasonlóan egy igazi ezerarcú csodaszer, nem is csodálkozunk rajta, hogy még a szúnyogcsípés kezelésére is jó!

Jótékony hatásait hosszú oldalakon keresztül tudnánk sorolni, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságát pedig a szúnyogcsípés esetében is kamatoztathatjuk.

Használhatjuk akár hígítva is, csak kenjük be vele az érintett területet és a viszketés megszűnik.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást