Mivel tehetjük erőssé és széppé a hajunkat? – interjú Dr. Murányi Éva bőrgyógyász főorvossal (2. rész)

Mivel tehetjük erőssé és széppé a hajunkat? – interjú Dr. Murányi Éva bőrgyógyász főorvossal (2. rész)

Címlap / Stílus / Haj / Mivel tehetjük erőssé és széppé a hajunkat? – interjú Dr. Murányi Éva bőrgyógyász főorvossal (2. rész)

„A személyes tapasztalataim meggyőzőek voltak, azóta nagyon sok beteg használta és szerette meg a Forcapil® készítményeket” – fogalmazott a szakember kétrészes interjúsorozatunk első részében.

Milyen hatóanyagokat tartalmaznak a Forcapil® készítmények, és hogyan hatnak? 

Mondhatni kettős támadáspontúak, a Forcapil® kapszula belülről, az oldat kívülről hat. 

A kapszula hatóanyagai serkentik a haj és a köröm regenerálódását, növekedését, mintegy a haj építőanyagaiként. A B-vitamin komplex (B5, B6, B7, B8, B9) javítja a hajhagymák körüli mikroerek vérellátását, ezzel segítve a hajszál növekedését,  a cink hatására a csökken faggyú (sebum) termelés.

A D3-vitamin (cholecalciferol) szerepet játszik a keratinózisban, azaz a haj egyik építőanyagának képzésében. Ugyanígy, a L-cisztin és metionin, mint kéntartalmú aminosavak,  valamint ezenkívül a B6-vitamin is a haj és a köröm és a haj építő anyagai. 

A Forcapil® oldat tartalmaz B-vitaminokat (B5, B6, B7), melyek serkentik a haj növekedését, gingko biloba kivonatot, mely javítja a hajhagymák körüli vérellátást, kölest, mely gazdag esszenciális zsírsavakban, valamint csalánt és mezei zsurlófüvet, melyek a haj növekedéséhez szükséges ásványi anyagokat szolgáltatják.  

Hogyan kell alkalmazni őket?

Ki kell használni azt a tényt, hogy ketten többre mennek, ezért javaslom a Forcapil® kapszula és a Forcapil® oldat együttes alkalmazását betegeimnek.

A már említett összehasonlító vizsgálat keretében szerzett tapasztalataim szerint a kapszulát és az oldatot együttesen alkalmazva intenzív lanugo (hajkezdemény) növekedés indul, amelynek jelentős része megerősödik, és növeli a hajtömeget.

A belső kezelést napi 2 kapszula biztosítja, az oldatot naponta egyszer kell alkalmazni. A Forcapil® oldatot közepesen erős dörzsöléssel, a választékok mentén javaslom a fejbőrbe masszírozni.

Mennyi türelem szükséges addig, amíg a meglátjuk, hogy hatni kezd?

A haj nagyon lassan nő, naponta 0,3-0,5 mm-t. Ideális esetben, ha a kezelés a tavaszi, nyári hónapokra  esik, havi 1 cm-t is elérhet. Ezért  ahhoz, hogy észrevehető hajtömeg-növekedést tapasztaljunk, több hónap kezelés szükséges.

Persze minden beteg aznap estére gyógyult szeretne lenni, de sajnos ennél több idő kell. A 2009-es vizsgálat során kiderült, hogy már 2-3 hónap során tapasztalható a javulás, de megfelelő és tartós eredményt legalább 6 hónap kezelés után érünk el.

Milyen tudományos bizonyítékok vannak a Forcapil® termékcsalád tagjainak hatékonyságára?

A készítmények hatékonyságát mind az Arkopharma, mint a kifejlesztő és előállító, mind pedig a Cremum mint magyarországi forgalmazó vizsgálta.

Utóbbi a kapszulák és az oldat együttes alkalmazásának hatékonyságát is. 
A két vizsgálat hasonló következtetésekkel zárult.

Ezek szerint a készítményeket használóknak már néhány hét után csökken a hajhullásuk, javul a hajuk állománya, és a hajszínük, csökken a töredezettségük, és a fejbőrön jelentkező viszketés, hámlás, piros foltok pedig eltűnnek. Új hajkezdemények jelennek meg, főleg kombinált kezeléskor. 

Számomra is meglepő tapasztalat volt, hogy a haj töredezettségére milyen jó hatással voltak ezek a készítmények. Az közismert, hogy a  kémiai szerek (különböző samponok, hajápoló szerek, hajfesték, stb.) erősen roncsolhatják a haj állományát, ami töredezettség, tompa vagy meg nem jelenő fény formájában nyilvánul meg. Az én betegeimnél azt látom, hogy azoknak, akik Forcapilt használnak, már néhány hét után kevésbé töredezett, fényesebb, élénkebb színű hajjal jelentkeznek, ami kellemes élmény számomra. 

Dekoráljunk, de hogyan?
Galéria / Dekoráljunk, de hogyan?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást