Ezzel a szigorú módszerrel katalógusba illő lakásod lesz

Ezzel a szigorú módszerrel katalógusba illő lakásod lesz

Címlap / Otthon / Dekor / Ezzel a szigorú módszerrel katalógusba illő lakásod lesz

1. Egyszerre egy helyiséggel foglalkozz

A minimalizmus több pénzt, időt, hálát és mindfulnesst – tehát a jelenben élést – eredményez és a környezetet is védi. Sokan nem tudják, hogyan kezdjék el és megijednek attól, hogy ezentúl üres, barátságtalan helyiségben kell élniük, pedig ez közel sem így van. Egy egész ház vagy lakás egyszerre valóban túl nagy falat lehet, ezért kezdd a legkisebb helyiségekkel. Egy WC vagy egy kis szoba hamar megvan és a sikerélmény motiváló lesz a többi helyiséghez.

Minden szobának úgy kezdj neki, hogy először a „látható” részeket tedd rendbe: a polcokat, a felszíneket, a padlón található dolgokat.

Ha ezek megvannak, máris jobban mutat a helyiség és folytathatod a rendrakást és selejtezést a szekrények, fiókok rejtett részeiben. Így tudsz szépen fokozatosan haladni és ha elfáradtál, bármikor abbahagyhatod. 

Minimalizmus a lakásban
RossHelen/istockphoto.com

2. Szigorúnak kell lenned

Csak olyan tárgyakat tarts meg, amiket valóban használsz, vagy számodra értékkel rendelkeznek. Ha bizonytalan vagy egy-egy dologgal kapcsolatban, tedd fel az alábbi kérdéseket: Használom? Szükségem van rá? Mi történne ha nem lenne? Miért kell megtartanom?

Ha megszabadulsz azoktól a dolgoktól, amik nem adnak hozzá értéket az életedhez, sőt, elvonják az energiáidat, meg fogsz könnyebbülni.

Minimál nappali
istockphoto

3. A kevesebb több – dekorációban is

Egy minimalista otthon nincs tele csecsebecsékkel, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen dekoráció-mentes. Sok olyan dekortárgyat halmozunk fel, amihez nincs semmilyen kötődésünk, már nem is illik otthonunk stílusába és semmilyen értékkel nem bírnak, ezeknek mennie kell.

Minimalista lakberendezés
FollowTheFlow/istockphoto.com

Olyan dolgokat tarts meg, amiknek a szívedben is helye van: örökséget, ajándékot egy kedves rokontól vagy baráttól, családi fényképeket. Így az enteriőr is személyesebb lesz és jobban fogod érezni magad otthon.

A kevesebb dekoráció használatakor minden tárgy kiemelt figyelmet kap, ezért fontos, hogy mindegyik jelentőségteljes és értékes legyen.

VIDEO A 3 legszebb party smink 2024-re

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»