Szerelem / Párkapcsolat

Mindenkinek más a szerelemdefiníciója. A tiéd milyen?

A szerelem mámorító érzését semmivel sem lehet összehasonlítani és semmivel sem lehet pótolni. Az élet egyik legcsodálatosabb és legizgalmasabb élménye. A szerelem olyan hormonkoktéllal bódítja el az agyat, ami miatt néha nem is ismerünk magunkra. A szerelemtől azonban különféle dolgokat várunk el, életkortól és tapasztalattól függően.

Van, ami örök a szerelemben

Neked mit jelent a szerelem? Ugye nehéz kérdés! Kortól, élethelyzettől, csalódásoktól függetlenül van, ami bizony örök a szerelem érzésében, amit nem lehet tudatosan befolyásolni. Ez pedig, hogy az érzelmek leteperik az embert.

A szerelem „tünetei” közé tartozik, hogy egész nap csak egy dolog, vagyis egyvalaki körül forognak a gondolataid, mintha folytonos készenlétben lennél, hogy újra lásd, halld, beszélj az illetővel. Kamaszkorban éppúgy irányíthat mindent ez a heves vágy, ahogy akár jóval idősebben is, a hirtelen fellobbanó szerelmi szenvedély nincs korhoz kötve. 

Őrült vággyal szeretni

Biztos volt már veled olyan, hogy titokban, plátói módon rajongtál valakiért. Nem is ismerted az illető személyiségét, de különféle tulajdonságokkal ruháztad őt fel. Néha a viszonzás nélküli lelkesedés sebeket ejt a szíveden, de nem tudod kontrollálni az érzéseid. 

Őrült vággyal szeretni persze viszonzott szerelemben a legcsodásabb, de a teljes önodaadás a kapcsolatokban már negatív tapasztalatokat is szerzett, sebzett lelkűeknek kevésbé sikerül. Az őrült, heves, mindent feladó szerelemben nem a tudatosság vezérli az embert. 

Van, aki mindig teljes lényével, fájdalmaktól sem megriadva belezuhan a szerelem sokszor kiszámíthatatlan örvényébe. Ismerős érzés?

Se veled, se nélküled érzéssel 

A leghevesebb szerelem ez, hiszen a felek rettenetesen tudják egymást idegesíteni, ugyanakkor nagyon erősen, szenvedéllyel is csüngnek a másikon. A birtoklási vágy és a veszekedések egyszerre vannak jelen az ilyen típusú szerelemben. 

Érezted már valakivel, hogy valahogy nem komfortos az életed se vele, se nélküle? Volt olyan, aki az ördögi bűvköréből nem engedett ki? Ha igen a válaszod, pontosan tudod miről van szó. 

Az ilyen szerelmek váratlanul be tudnak lobbanni évekkel a szakítás után is.

Biztonságra vágyva 

Vannak, akik már nem akarnak a tűzzel játszani még akkor sem, ha a szerelem néha csak úgy a semmiből jön, váratlanul. Azok, akik tudatosan a biztonságra vágynak, megpróbálnak egy életképes, felelősségteljes kapcsolat felé haladni. 

Az érzelmek őket is leteperhetik, de a tudatos párválasztás és a jövőre is gondolás felülírja a vad vágyakat. 

Megmentésre vágyva

Sajnos sokan olyan élethelyzetekben tipródnak, amikben lelkileg kiszolgáltatva érzik magukat. Vannak, akiknek nagyon hiányzik az életükből a szeretet. Ők egy olyan megmentőre vágynak, aki új lendületet, új lehetőségeket és szeretetet biztosítanának a számukra. 

Rosszul működő házasságokban, kihűlt szerelemben élők gyakran ábrándoznak egy kiugrási lehetőségről. Olyan szerelem ez, amiben az ember egy régóta elfeledett énjét bontakoztathatja ki.

Harmonikus kötelékben bízva

Életkortól és megélt párkapcsolati tapasztalatoktól is nagyban függ, hogy mit vársz a szerelemtől. Ha épp azt érzed, hogy az izzás helyett a cinkostársi viszonyt keresed a szerelemben, akkor magadra ismerhetsz.

A közös érdekeket és célokat szem előtt tartó szerelemben mindkét fél munkálkodik a harmónia megteremtéséért. A partnerek elismerik egymást és támogatják a másikat a legnehezebb időszakokban is, bajtársiasság van köztük.

Az ilyen szerelem rengeteg töltést és löketet ad a legnehezebb kihívások megugrásához is. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást