Ez történik a testeddel, ha minden nap zuhanyozol

Ez történik a testeddel, ha minden nap zuhanyozol

Címlap / Életmód / Egészség / Ez történik a testeddel, ha minden nap zuhanyozol

Ha te is azok közé tartozol, akik a napi rutinjuk részeként reggelente vesznek egy hideg zuhanyt, vagy már csak a biztonság kedvéért is lefürdenek minden nap azért, hogy megszabaduljanak az esetleges izzadtságtól és a kellemetlen testszagoktól, akkor jobb elővigyázatosnak lenned. Az ugyanis vitathatatlanul igaz, hogy a higiénikusságot is túlzásba lehet vinni, aminek jó néhány következménye lehet.

Kiszárad a bőröd

Még akkor is, ha nagy hangsúlyt fektetsz a megfelelő és gondos testápolásra, nem tesz jót a bőrödnek, ha egész nap teljesen lezuhanyozol. Épp ellenkezőleg: a szappan és a tusfürdő túl gyakori használatával eltávolíthatod a bőröd természetes védőrétegét. Ez pedig a baktérium és a gombák szaporodásának megelőzésében kulcsfontosságú. 

Ha minden nap alaposan lemosod az egész testedet, könnyen meglehet, hogy pattanásos és pigmentfoltos lesz a bőröd. Sokan viszont még ennek tudatában is ragaszkodnak a napi zuhanyzáshoz. Mivel tényleg elsőre furcsának tűnhet, érthető, ha te is így érzel. Ebben az esetben a legjobb, amit tehetsz, hogy bőrkímélő tusfürdőt használsz, és minden fürdés után alaposan bekened magad testápolóval, hogy szép és rugalmas maradjon a bőröd.

torwai/istockphoto.com

Gyorsabban zsírosodik a hajad

Ami károsan hathat a bőrödre, az általában a hajad számára sem kedvező. Ha minden nap zuhanyozol, ráadásul úgy, hogy közben a hajad is vizes lesz vagy teljesen megmosod, akkor a hajgyökereid faggyúmirigyei sok extra zsírt fognak termelni, hogy meggátolják a fejbőr és a haj szárazságát. Ez azonban azt is jelenti, hogy sokkal gyorsabban fog zsírosodni. Így inkább a hajtípusodnak megfelelő gyakorisággal moss csak hajat, vagy használj száraz sampont. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást