Nem mindegy, milyen pózban bújtok össze a pároddal

Nem mindegy, milyen pózban bújtok össze a pároddal

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nem mindegy, milyen pózban bújtok össze a pároddal

Ha eddig azt hitted, mindegy, hogyan alszol a barátoddal, ki kell ábrándítsalak: szakértők szerint az is rengeteget árulkodik a kapcsolatotokról, hogy milyen pozícióban hajtjátok álomra a fejeteket.

A testbeszéd tudományát nem érdemes kétségbe vonni, kiderült azonban, hogy az alvási pozíció is sokat mond el egy kapcsolatról. Nem mindegy ugyanis, mennyire maradtok közel egymáshoz, illetve, hogy ki a dominánsabb kettőtök közül – ez mind árulkodik arról, hogy milyenek a mindennapjaitok. Válaszd ki, mi a leggyakoribb pozíció, amiben álomra hajtjátok a fejeteket, és döntsd el, mennyire igaz a saját párkapcsolatodra a jellemzés!

Kis kifli – nagy kifli

Ha ilyen pozícióban alszotok a pároddal, az valószínűleg azt jelenti, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatban éltek, a kis kifli biztonságban érzi magát a nagy kifli karjaiban.

Rengeteg mindenben hasonlítotok egymásra, és ugyanazokat a dolgokat szeretitek csinálni, így kifejezetten harmonikus a kapcsolatotok.

Összeakasztott lábak

Hiába nem érnek össze a felsőtestek, ez a pozíció is a kötődésről beszél: szeretitek a saját személyes tereteket, de igénylitek a másik közelségét is egyben.

Kézfogással

Erre a pozícióra ugyanaz jellemző, mint az összeakasztott lábakra: nem akartok egymás nyakán lenni, de közben szeretnétek, ha nem távolodnátok el egymástól teljesen. A kézfogós párok számára ez jelenti a biztonságot éjszakánként.

Nem mindegy, milyen pózban bújtok össze a pároddalKép forrása: KateNovikova/depositphotos.com

A fejed a mellkasán van

Megbízol ebben az emberben, és tudod, hogy rábízhatod a testi és a lelki békédet is, nem fogja elárulni a bizalmadat. Az, akinek a mellkasán alszanak, szereti betölteni a védelmező szerepét, de a bizalom kölcsönös, és alapvetően egy harmonikus kapcsolatról mesél.

Háttal egymásnak

Bármennyire furcsán hangzik, ez a pozíció nem azt mutatja, hogy érdektelenek vagytok egymás iránt, hanem inkább azt, hogy tisztelitek a másik személyes terét, és teljes a bizalom köztetek a téren, hogy a másik akkor is ott van, ha nem érzitek.

Nem áldozzátok fel az egyik fél kényelmét a másiké érdekében, teljes az egyenlőség és az egyetértés köztetek.

Az ágy különböző oldalán alszotok

Ha eddig nem így szoktátok meg, és a partnered egyszer csak távolodni kezdett az ágyban, az akár problémákat is jelenthet a párkapcsolatban, ami miatt szüksége van a másiknak egy kis térre vagy a fizikai érintés hiányára. Ha viszont ez egy bevált szokás nálatok, akkor jelentheti azt is, hogy nem vagytok nagyon érzelgős típusok, de tudjátok, hogy a másik úgyis ott van az ágy másik felében.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást