Tudod, milyen napszakban születtél? Ilyen hatással van az életedre 

Tudod, milyen napszakban születtél? Ilyen hatással van az életedre 

Címlap / Életmód / Ezotéria / Tudod, milyen napszakban születtél? Ilyen hatással van az életedre 

A Szaturnusz igen erőteljes hatást tud gyakorolni a sorsunkra. Először 28-30, majd 56-58 éves korunk körül érezhetjük meg a jelenlétét az asztrológusok szerint.

Mit kell tudni a Szaturnuszról?

Az asztrológiában a Szaturnuszt a karma bolygójaként tartják számon. Uralja a sorsot, olyan akadályokat, eseményeket jelez a születési térképben, amelyeket le kell győznünk az életünk során. Ezek gyakran nem éppen egyszerű feladatok.

A Szaturnusz arra mutat rá, hogy a fájdalmas változások sokszor sorfordító erővel bírnak, a végső célja a bolygónak pedig a haladás, nem pedig az ellehetetlenítés. A próbatételek után jön a fejlődés, az anyagi céloktól el kell távolodnunk és szellemünkben, lelkünkben kell fejlődnünk.

A Szaturnusz 28-29 évenként tér vissza „eredeti” pozíciójába, ezért ciklikusan számolhatunk a kihívásaival, életünkben jellemzően 2-3 alkalommal. A pontos hatása természetesen az egyedi születési képletedtől függ, azonban Kirah Tabourn asztrológus szerint még az is befolyásolja a bolygó személyiségformáló erejét, hogy melyik napszak szülöttei vagyunk.

Mi az a születési képlet? 

A születési diagramodat a percre pontos születési dátumod és a születési helyed alapján tudják leírni az asztrológusok. Ez alapján feltérképezik az összes bolygó pontos helyét, megmutatják, melyik jegyben, milyen szögben láthatóak az égen az adott pillanatban. Ez a diagram egyedi, de természetesen lehetnek átfedések, pl. azokkal, akik ugyanakkor születtek, mint te. Emellett egyes bolygók sokkal lassabban mozognak, évek, évtizedek alapján váltanak jegyet. Ezek nem csak a személyes diagramodra vannak hatással, adott esetben generációkat képviselnek. A születési képlet alapján állapítják meg egyébként a horoszkópot is.

Matheus Bertelli/pexels.com

Mi a különbség a nappali és az éjszakai születések között?

Tabourn szerint érdekes különbség van a nappal és az éjszaka születettek között, ha a Szaturnusz feltérképezését vesszük figyelembe. Tapasztalatai szerint azok, akik nappal születtek, kevésbé érzik nyomasztónak, megterhelőnek a Szaturnusz hatását. Az ő életükben a bolygó hatása kicsit olyan, mint egy védelmező nagyszülő: nem tart túl rövid pórázt, engedi, hogy tapasztaljunk, fejlődjünk, de ott áll a háttérben, ha valami nagy őrültséget készülnénk elkövetni.

Az ilyen diagramokban a Szaturnusz inkább óvó-védő, valamint tanító szerepben van jelen, de nem korlátoz, és nem állít rendkívül nehéz, karmikus feladatok elé. 

Ezzel szemben azok, akik éjszaka születtek, nehezebben viselhetik a Szaturnusz kihívásait. Az asztrológus szerint ilyen képlettel nagyobb esély van arra, hogy a bolygó ismételt felbukkanása, vagy éppen retrográd mozgása komoly feladatokat támaszt az emberek elé. Ilyenkor jellemzőbb a korlátozó szerep, az erős nyomás és időnként úgy tűnik, a sors akarata egyenesen felülírhatatlan.

Míg a nappali képlet mellett a védelmező nagyszülő szerepe erősödik fel, addig éjszakai képlet mellett sokkal inkább egy börtönőrre hasonlít a Szaturnusz. Olyasvalakire, aki uralkodik felettünk, meghatározza a jólétünket és kénye-kedve szerint tud játszani velünk. 

Az asztrológus szerint akad még egy jelentős különbség a két napszak szülöttei között – legalábbis a Szaturnusz tekintetében. Előbbiek könnyebben beosztják az idejük és rugalmasabban kezelik a napjaikat, nem görcsölnek azon, ha a dolgok nem úgy jönnek össze, ahogy eltervezték őket. Ezzel szemben az éjszaka születettek hajlamosak stresszelni, aggódni a váratlan fordulatok végett és tudat alatt is feszültek attól, hogy elfogy az idejük, mielőtt elérnék a céljaikat – legyenek azok rövid, vagy éppen hosszú távúak.

VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!