Mindenhonnan azt halljuk, hogy az egészséges ételek jót tesznek az emésztésnek, lapos lesz tőlük a hasunk és kevésbé narancsbőrös a fenekünk. Mégis, sokszor a rengeteg zöldség, gyümölcs és teljes kiőrlésű étel hatására kezd el puffadni a hasunk – nem áll ez ellentmondásban azzal, amit eddig mondtak nekünk?
3/4 A rostok is hozzájárulnak
A legtöbb egészséges étel (az összetett szénhidrátok ugyanúgy, mint a zöldségek és a gyümölcsök) rengeteg rostot tartalmaz, ami kifejezetten jót tesznek a testednek, hiszen segíti az emésztést, és jobban eltelít, mint a rostmentes ételek.
A telítettségérzést az okozza, hogy a rostok lassabban emésztődnek meg, így felhalmozódhatnak a vastagbélben – ez pedig puffadáshoz vezet. Ez azonban ne tántorítson el a rostgazdag étkezéstől, hiszen az ilyen ételek mindenkinek jót tesznek, főleg azoknak, akik hajlamosak a szív- és érrendszeri betegségekre.
A rostgazdag ételek csökkentik a koleszterinszintet, és ezzel az ilyen betegségek kialakulásának esélyét is. De mit tehetünk akkor, ha szeretnénk ezeket az ételeket is fogyasztani, de nem akarunk folyton felpuffadni?
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!