Mindenhonnan azt halljuk, hogy az egészséges ételek jót tesznek az emésztésnek, lapos lesz tőlük a hasunk és kevésbé narancsbőrös a fenekünk. Mégis, sokszor a rengeteg zöldség, gyümölcs és teljes kiőrlésű étel hatására kezd el puffadni a hasunk – nem áll ez ellentmondásban azzal, amit eddig mondtak nekünk?
4/4 Van megoldás
Több apró tipp is létezik arra, hogyan csökkentsd a felfúvódást. Ha rostgazdag étrendet szeretnél követni, akkor fokozatosan állj át, hogy a tested képes legyen hozzászokni a megnövekedett rostmennyiséghez.
Ezzel együtt igyál sokkal több vizet, mint eddig tetted, mert ez segít megemészteni a rostokat.
A puffadás elkerülése érdekében kerüld a cukormentes ételeket és italokat is – legalábbis azokat, amelyek egyébként tartalmaznának cukrot, hiszen ezeket legtöbbször olyan édesítőkkel nyomják tele, amelyeket nagyon nehezen bont le a szervezet.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!