Miért halogatjuk a hajmosást? Ez történik, ha sokáig nem mossuk

Miért halogatjuk a hajmosást? Ez történik, ha sokáig nem mossuk

Címlap / Stílus / Haj / Miért halogatjuk a hajmosást? Ez történik, ha sokáig nem mossuk

A hajmosás tipikusan az a „program” (mert hát hosszát tekintve betudhatjuk annak is), amit nőként legszívesebben az idők végezetéig halogatnánk. Persze tekintve, hogy muszáj időnként kilépnünk a lakásból, ezt sajnos nem tehetjük meg, úgyhogy heti 1-2 alkalommal kénytelenek vagyunk beiktatni a napunkba – noha rengeteg szórakoztatóbb dolgot is tudnánk csinálni.

Macerás, mert sokszor egy órát is igénybe vesz, és az egészséges tincsek érdekében muszáj időt találnunk a balzsamozásra, majd utána jön a fésülés, szárítás, és máris eltelt 60 perc. Nem csoda, hogy a legtöbben próbálják addig húzni, amíg csak lehet! Ha te is utóbbi kategóriába tartozol, érdemes tudnod, hogy a tested megérzi, amikor napokig nem mosol hajat. 

1. Sokkal zsírosabbnak tűnik

Az egyik legnehezebb dolog átállni heti 3 hajmosásról 2-re, majd 1-re, mert a hajad hozzászokik, és sajnos annyival gyorsabban zsírosodik is. Amikor úgy döntesz, hogy kihagysz még két napot, a tincseid összeállnak, és erősen olajos hatást keltenek.

Ezen csak még inkább ront, ha gyakran megérinted a frizurádat, hiszen az ujjadról átkerül a hajszálakra a természetes olaj, de az sem segít, ha sok zsírban gazdag ételt eszel. Az átmeneti megoldás ilyenkor az lehet, ha száraz sampont használsz, hogy egy-két napot nyerhess a hajmosásig!

Hajmosás kihagyásának következménye
Emilija Randjelovic/istockphoto.com

2. Befelé is nőhetnek a hajszálak

Benőtt szőrszállal már biztosan találkoztál borotválkozás után, de tudtad, hogy a hajszálakkal is megtörténhet ugyanez? Persze ilyenkor ezt nem a borotvahasználat váltja ki, hanem sokkal inkább a szennyeződések és természetes zsírok, amelyek a fejbőrödön találhatók meg. Amikor hosszú ideig halasztod a hajmosást, ezektől sem tudod megtisztítani a hajtöveket, így viszont a szálak jobb híján elkezdhetnek visszafelé nőni!

Oldalak: 1 2

1 hozzászólás

 • Bikiniki
  2021.03.10., 11:43

  “Befelé nő a szakállam,
  Lerághatnám, de nem merem.
  Megvárom, amíg visszanő,
  Zéró lesz az eredő.”

  Válasz

Írj egy hozzászólást