Ez a 6 meglepő dolog vonzza az otthonodba a bogarakat

Ez a 6 meglepő dolog vonzza az otthonodba a bogarakat

Címlap / Otthon / Háztartás / Ez a 6 meglepő dolog vonzza az otthonodba a bogarakat / 2. oldal

4. Kartondobozok

Akárcsak a könyveknél, úgy a kartondobozok esetében is felkészülhetsz a rovarokra, amelyek imádják ezeket a porózus anyagokat! Nem csak enni szeretik, hanem beleköltözni is, a gond pedig az, hogy ezek az élőlények szeretnek nagy csapatban élni, így akár több is egy helyre tömörülhet. Ilyenkor csótányok, termeszek és az ezüstös pikkelykék is gyakori vendégekké válnak. Ha nedves helyeken (pince, padlás) kartondobozaid is vannak, ideje kidobni őket!

5. Kezeletlen fa

A fa az egyik legnagyobb kedvence a rovaroknak és bogaraknak: az asztalos méh például nagyon vonzódik a kezeletlen fához, pláne, ha kis lyukak is vannak benne, hiszen akkor rögtön beleköltözhet. Ezek az élőlények belefúrják magukat az anyagba, aztán tojásokat raknak le, így ha ilyen áll az udvarodban, rövidesen több méhhel is találkozhatsz. Ha a kerítés, egyéb lécek vagy akár a kerti pad nincs lekezelve, akkor ideje minél hamarabb sort keríteni rá!

Rovarok otthon
MoKa/istockphoto.com

6. Szobanövények

A lakásban lévő növények nagyon vonzóak a kinti rovaroknak, legyen az hangya, muslica vagy bármi egyéb. Mivel folyamatosan öntözöd őket, így nedvességet is kapnak, kellemesen párás a közeg, ráadásul a termőföld jó tápanyagot biztosít számukra. Sajnos egyébként még a gombák, penészek is megjelenhetnek, ha túl sok vizet használsz.

A legjobb, ha igyekszel nem több vizet adni a virágoknak, mint az előírás, és inkább olyan helyiségekbe rakd őket, ahol kevésbé elérhetők a kinti rovarok számára. Ha pedig nyárra kiköltöztetsz néhány virágot, csak akkor hozd be őket, ha alaposan ellenőrizted, mert így jut be igazán sok apró élőlény az otthonodba!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást