Életmód / Receptek

Illatos, reform mézeskalács recept, dmBio hozzávalókból

Illatos, reform mézeskalács recept, dmBio hozzávalókból

Az ünnepi készülődés elkezdődött! Ezúttal a klasszikus mézeskalács még egészségesebb változatát sütöttük ki bio hozzávalókból. Kipróbált, jól bevált recept, amit lényegében nem lehet elrontani, így legalább van egy biztos pontod az ünnepi sürgés-forgás közepette!

Mézeskalács recept

Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 500 g dmBio tönkölybúzaliszt T630
  • 1 tk dmBio borkő sütőpor
  • 120 g dmBio finomítatlan nádcukor
  • 200 ml dmBio A típusú juharszirup
  • 1 ek dmBio kakaópor
  • ¼ tk só
  • 6 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 120 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 tojás
  • 200 g porcukor
  • 4 ek víz

Elkészítés

A lisztet, sütőport, mézeskalács fűszerkeveréket, sót és kakaót keverjük össze egy nagy tálban. Robotgép segítségével dolgozzuk össze a kockára vágott vajat és apránként adagoljuk a nádcukorhoz.

Keverjük hozzá a tojást, valamint a juharszirupot is. Ez után fokozatosan adjuk hozzá a lisztkeveréket és addig gyúrjuk, míg egynemű, rugalmas tésztát nem kapunk. A tésztát 2 részre osztjuk, majd 1 órán át pihentetjük a hűtőben.

A pihentetést követően a tésztát sütőpapír közé téve egyenként nyújtsuk 0,5-1 cm-es vastagságúra. Kiszaggatjuk, majd egymástól kb. 3 cm távolságra elhelyezzük a formákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben – ne túl szorosan, mert sülés közben összenőhetnek – és a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt arany barnára sütjük a mézeskalácsot.

Díszítés: Hagyjuk kihűlni, majd a porcukor és víz keverékével dekorálhatjuk a formákat!
Elkészítési idő: 1 óra (+1 óra pihentetés)

Ezeket a termékeket használtuk a sütéshez:

Tönkölybúzaliszt, dmBio

A kiváló sütési tulajdonságokkal és lágy aromával bíró fehér tönkölybúzaliszt a modern konyha egyik legkedveltebb hozzávalója. Nagyon finomra őrölt, ezáltal nyeri el egészen világos színét, amely ideális többek között világos színű péksütemények sütéséhez.

Borkő sütőpor, dmBio

A dmBio borkő sütőpor könnyeddé, levegősebb textúrájúvá varázsolja a tésztákat. A természetes borkőből készült sütőpor vegán, és tökéletesen alkalmas kevert tészták, péksütemények és kekszek készítéséhez.

Nádcukor, dmBio

A dmBio nádcukrot a cukornád levéből készítik, melyet felfőznek, szárítanak és kristályosítanak. A végső centrifugálási folyamat során a szirupot a cukorkristályoktól elválasztják, ezáltal nyeri el a nádcukor kellemes ízét és világos színét.

Juharszirup, dmBio

A dmBio A-minősítésű juharszirup édesítőszer rendkívül magas minőséget garantál, mivel a szüreti időszak első két hetében nyerik ki a juharfából.

Kakaó, dmBio

A dmBio kakaó a legszigorúbb minőségi előírások szerint gondosan válogatott, legfinomabb kakaóbabból készült. Az intenzív ízű, kissé fanyar aroma, valamint a sötét szín tökéletes sütési eredményt garantál.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást