A mentálisan erős emberek 5+1 szokása – Próbáld ki őket még ma!

A mentálisan erős emberek 5+1 szokása – Próbáld ki őket még ma!

Címlap / Életmód / Lélek / A mentálisan erős emberek 5+1 szokása – Próbáld ki őket még ma!

Ne félj a kudarctól

A College of William and Mary egyik nemrégiben készített kutatása során több mint nyolcszáz vállalkozót kérdeztek meg a siker titkáról. A kutatók végül arra jutottak, hogy a legsikeresebb cégvezetők két tulajdonságon is osztoznak: nem félnek a kudarctól, és legtöbbször nem foglalkoznak azzal, hogy mit gondolnak róluk mások.

Más szavakkal, a jól menő vállalatvezetők sosem áldoznak időt arra, hogy a kudarc lehetőségein rágódjanak, hiszen ez utóbbit egy nélkülözhetetlen és fontos lépésnek tartják ahhoz, hogy elérjék a céljaikat.

Óvakodj a mérgező kapcsolatoktól

A mentálisan erős személyiségek magánéletükben igyekeznek távol maradni a negativitástól, és a mérgező kapcsolatokról, ha azonban mégis együttműködésre kényszerülnek egy ilyen problémás személlyel, mindent elkövetnek azért, hogy érzelmeiket kontroll alatt tartsák, és a racionalitás talajára helyezzék a velük folytatott interakciót.

Konfliktusaid során azonosítod az érzelmeidet, és ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad a harag! Vedd figyelembe a másik álláspontját is, és próbálj közös megegyezési alapot találni, de soha ne hagyd, hogy a másik negatív hozzáállása rád is átragadjon!

Koncentrálj a megoldásra

A mentálisan erős emberek megoldásközpontú szemlélettel rendelkeznek, vagyis nem hajlandóak időt pazarolni az olyan felesleges dolgokra, mint például az önsajnálat, vagy az aggodalmaskodás. Ezzel ugyanis mindössze azt érhetjük el, hogy kevesebb energiánk és lehetőségünk marad a hasznos megoldások kidolgozására.

Ahelyett tehát, hogy egy rosszul elsült prezentáció, vagy egy negatív munkahelyi élmény után otthon keseregnél, vagy panaszkodnál, gondold végig mi volt a probléma, majd a jövőben próbálj javítani rajta!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást