Személyiségteszt: mennyire döntesz megfontoltan?

Személyiségteszt: mennyire döntesz megfontoltan?

Címlap / Életmód / Lélek / Személyiségteszt: mennyire döntesz megfontoltan?

Az egyéni megfontoltságunkat nagyon sok tényező befolyásolja: beleszól a korábbi tapasztalásunk, az önbizalmunk, a rálátásunk bizonyos témákra. Te vajon mennyire vagy megfontolt?

Az életed minden területére kihat az, hogy mennyire megfontolt módon hozol döntéseket. A szerelemtől kezdve a vásárláson és a munkán át mindenben számít. A személyiségtesztünkkel kiderítheted, mennyire találtad meg az arany középutat.

0%

Az elmúlt hónapban túlórák miatt többet tudtál hazavinni. Mit teszel az így megszerzett pénzzel?

Megtetszik egy új konyhagép, amit nagyon jól tudnál használni a mindennapok során. Mennyire jársz utána a kérdésnek?

Váratlanul elromlik a mobilod – mit teszel?

Egy helyen felfeslik a varrás a kedvenc blúzodon. Mit teszel?

Az alábbiak közül melyik jellemző az online való csevegéseidre?

Mindent meg szoktál enni, ami a tányérodra kerül?

Hogyan szoktál nyaralást foglalni?

Mennyire döntesz megfontoltan? Teszteld!
A: Sokszor túl könnyelműen döntesz

Meggondolatlanul döntesz általában

Azok közé tartozol, akik nem sokat vacillálnak egy-egy döntés meghozatalakor. Úgy vagy vele, hogy a mának élsz, szeretsz spontán dönteni, megélni a jelent, aztán a felmerülő problémákat – már, ha egyáltalán lesznek – majd megoldod akkor és ott. Alapvetően pozitív, optimista ember vagy, aki szereti lazán venni az életet. Viszont időnként megesik, hogy mélyebb gödörbe kerülsz, vagy valamilyen formában mások segítségére szorulsz, pontosan azért, mert nem tervezel előre.
B: Csak akkor vagy megfontolt, amikor kell

Amit kell, azt átgondolod

Nagyon jól egyensúlyozol a megfontolt és a spontán döntések között: ha kell, akkor képes vagy lazán venni a kérdéseket, felmerülő nehézségeket, viszont nem áll távolt tőled az sem, hogy alaposan átgondold a rád váró feladatokat. Pontosan tudod, mik azok az élethelyzetek, amikben külső segítségre van szükséged, de nem várod másoktól a csodát, magad mész a megoldások elébe. Logikusan, szervezetten bonyolítod le a mindennapjaidat, és ez jellemző az életedre úgy általában.
C: Túlságosan megfontoltan döntesz

Túlságosan megfontolt vagy

Rád nagyon jellemző a konzervatív felfogás, és valószínűleg ebből adódik az is, hogy minden nagyon alaposan megfontolsz. Még a legegyszerűbb dolgokat is többször körbejárod, minden oldalról megközelíted, mérlegelsz, számolgatsz, mielőtt valamire nemet, vagy igent mondanál. Ez sokszor hasznos és az szinte teljesen biztos, hogy végül a terveid szerint alakulnak majd a dolgok. Azonban rengeteg időt és energiát felemészt, ha mindig mindenhez ennyire ragaszkodsz, mindent görcsösen kézben akarsz tartani.

Oszd meg az eredményed:

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!