Stílus / Haj

Melyik évben születtél? Ez volt akkor a frizuradivat

1960-65

Minden bizonnyal nagyon elégedett volt a fodrász munkájával ez a szőke hölgy, hiszen a korban nagyon divatosnak számító frizurát készített neki a kerekedő vágással, a mini frufruval, a fejtetőkön csigába hajló, a hajvégeken kifelé kunkorodó, de egyébként teljesen egyenes hajszálakkal.

Lehet, hogy ma már mókásnak hat, de a ’60-as évek elején sokan tartották nagyon elegánsnak és modernnek ezt a frizurát.

Forrás: FORTEPAN/Erky-Nagy Tibor

1965-70

Kontyok, hajcsavarók, és magasan hátrafésült frizurák.

Egy magára valamit is adó nő ezekben az években hosszú-hosszú perceket töltött a fürdőszobában, hogy a haját elkészítse, majd lakkal rögzítse, nem is csoda, hogy sokan hordtak könnyű sálakat, fejkendőket a szabadban, hogy az időjárás viszontagságaitól megkíméljék az elkészült frizurát.

Elvégre hajlakk ide vagy oda, egy komolyabb szélfúvás könnyel összezilálta volna a tökéletesen simára és magasra fésült hajat, ezt a rendezetlenséget pedig senki nem tartotta kívánatosnak akkoriban.

Forrás: FORTEPAN/Magyar Rendőr

1970-75

Hosszú, egyenes, középen vagy oldalra elválasztott, frufru nélkül. Bár vannak, akik még tupíroztak, a frizuratrendek alakulása egyértelműen látszódik ezen a miskolci felvételen, ami a DVTK stadionban készült egy rockfesztiválon.

Olvastad már?  Csak egyetlen szabály! Dr. Feingold diétájával tényleg lefogysz

Hosszú és egyenes hajat hordott ebben az időben egyébként Koncz Zsuzsa is, aminek valószínűleg nagy hatása volt arra, hogy sok lány választotta ezekben az években ezt a fazont.

Forrás: FORTEPAN/Urbán Tamás

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2