Megvan, heti hányszor kell szexelnünk ahhoz, hogy boldogak legyünk

Megvan, heti hányszor kell szexelnünk ahhoz, hogy boldogak legyünk

Címlap / Szerelem / Szex / Megvan, heti hányszor kell szexelnünk ahhoz, hogy boldogak legyünk

Eleve megakadhatnánk már annál, hogy mi számít szexnek? Ezen is sokan vitatkoznának, hiszen egy tüzes petting, amiben van orális szex, egyesek szerint inkább kimeríti a szex fogalmát, mint egy párperces gépies „menet”, de ezt most hagyjuk. Tegyük fel, hogy szex alatt mindenki magát az aktust érti.

A szexterapeuták nagy része szerint, mielőtt erre a kérdésre választ keresünk, bele kell gondolnunk, hogy nincs olyan szám, ami mindenki számára egyformán ideális. Szerintük eleve a „normális” szó maga is irreleváns ebben az esetben, hiszen mindenki más és ezáltal a szexuális étvágyunk is különbözik, így a kérdésre csak mi magunk adhatjuk meg a választ, hogy nekünk személy szerint heti hány aktus a megfelelő.

Ha ezt is elfogadtuk, nézzük végre a száraz tényeket.

A Kinsey Intézet kutatásai alapján a 18-29 éves korosztály átlagosan heti 2,3 alkalommal bújik össze.

A 30-39 évesek kevesebbszer, 1,8 alkalommal, a 40-49 évesek pedig még ritkábban, mindössze 1,4 alkalommal. Az átlagosan természetesen azt is jelenti, hogy vannak, akik ennél sokkal többször és olyanok is, akik sokkal kevesebbszer, így az átlagszámok nem feltétlenül segítenek annak eldöntésében, hogy mennyi is a normális, vagy egészséges.

Kép forrása: pixabay.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást