Párkapcsolat / Szerelem

Megkérdeztük a férfiakat, mennyi idő kell nekik, hogy kiheverjenek egy szakítást

Megkérdeztük a férfiakat, mennyi idő kell nekik, hogy kiheverjenek egy szakítást

A nők és a férfiak egészen máshogy dolgozzák fel a szakítást. Míg mi hajlamosak vagyunk az első 2-3 hétben végig szomorkodni, és utána érezzük csak jobban magunkat, addig a pasik az első pár hétben vannak jobb állapotban, és körülbelül egy hónap után zuhannak maguk alá. Nem véletlen, hogy az exed kábé ennyi idővel később ír rád! Mi most néhány férfi véleményét kérdeztük ki arról, ők mit csinálnak egy szakítás után, és nagyjából mennyi idő után tudnak továbblépni.

Van, aki bulizik

“Ilyenkor utálok otthon lenni, mert csak agyalnék azon, hogy mi történt. Ennek mindig az a vége, hogy ráírok az exemre, aztán kezdődik minden előröl.

Úgyhogy egy ideje már inkább felhívok egy-két havert, hogy nincs-e kedvük meginni valamit, és elmegyünk bulizni. Ez legalább eltereli a figyelmemet, ismerkedni is tudok, és könnyebben elfelejtem a csalódást.

Általában pár hónap, és már teljesen jól vagyok.” – Jocó, 28

 

Emlékek törölve

“Sosem barátkozom exekkel, ezért amikor szakítok valakivel, az első, hogy törlöm az ismerőseim közül. Van, aki szerint ez gyerekes, de engem kimondottan idegesít, ha szakítás után a másik új fotóit látom, meg hogy milyen jól érzi magát.

Ezután a közös fotóktól is mindig megszabadulok, törlöm a beszélgetéseket, vagyis mindent, ami rá emlékeztet. Nekem ez segít abban, hogy továbblépjek. Hogy mennyi időbe telik ez, az persze a kapcsolattól is függ.

Ha csak pár hónapot voltunk együtt, akkor kábé pár hét alatt jól vagyok, ha viszont éveket töltöttünk együtt, akkor megesik, hogy még egy év után is sokszor eszembe jut az exem.” – András, 32

 

Ismerkedés max fordulatszámon

“Szakítás után én a szinglik életét élem, és azonnal felregisztrálok a Tinderre, vagy eljárok bulikba ismerkedni. Nem feltétlenül keresek ilyenkor komolyat, csak jól esik az önbizalmamnak is, ha azt látom, hogy érdeklődnek felőlem mások is.

Bár tény, hogy ha nagyon szerettem a volt barátnőmet, akkor senki sem tudja igazán elterelni a figyelmemet. Körülbelül fél évre biztos szükségem van, hogy kiheverjem a szakítást, de utána szívesen barátkozom az exemmel. ” – Laci, 26

 

Figyelemelterelés

“Életem során eddig szerencsére csak két komolyabb szakításom volt, de őszinte leszek, engem mindegyik nagyon megviselt. Míg mások ilyenkor buliznak meg csajoznak, addig én többnyire bezárkózom, videójátékozok, próbálok valamilyen hobbira koncentrálni, hogy eltereljem a figyelmemet.

Nem hiszem, hogy egy új kapcsolat segítene ezen, mert általában magamban kell rendet tennem, hogy tudjak újra ismerkedni. Volt olyan barátnőm, akit fél év után kihevertem, de olyan is, akire még két év után is nagyon sokszor gondoltam. ” – Imi, 38

 

Nem szabad elsietni

“Nehéz megmondani, mennyi időbe telik kiheverni egy szakítást. Ez mindenkinél más. De nekem biztos, hogy jó pár hónapra szükségem van egy komolyabb kapcsolat után.

Egyszer megesett velem, hogy 2-3 hónap után megismertem egy lányt, aranyos volt, kedves, elkezdtünk randizgatni, és bár akartam, hogy működjön, nem álltam még készen. Szakítottam vele, amivel nagyon megbántottam őt, és azóta sem áll szóba velem.

Szóval szerintem mindenki addig várjon, amíg tényleg úgy érzi, hogy őszintén tudna szeretni mást, és nem csak az exéhez hasonlítgatja az újat.” – Máté, 35

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást