9 viselkedési forma, ami lényegében egyenlő a megcsalással

9 viselkedési forma, ami lényegében egyenlő a megcsalással

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 9 viselkedési forma, ami lényegében egyenlő a megcsalással

1/9. Szexi fotók elküldése másnak

Meztelen fotókat küldözgetni – és tárolni – telefonon eleve nem jó ötlet, hiszen bármelyikőtök elhagyja a telefonját, már illetéktelenek kezébe kerülhetnek az intim képek.

A nem meztelen, de érzékien provokatív fényképeket pedig szintén csak akkor küldd el, ha egészen biztos vagy benne, hogy a párod soha nem fogja megmutatni a haverjainak. Ezt természetesen rád is vonatkozik, az sem szép dolog, ha te mutogatod a pasid szexi képeit a barátnőidnek.

2/9. Intim érintések

A barátok megölelése természetesen belefér – még az ellenkező nemű barátoké is – azonban ennél több nem. Nem csak a szex lehet olyan fizikai érintés, ami felér egy megcsalással: ha már láttad azt, hogy egy csinos lány pár másodperccel tovább öleli búcsúzáskor a barátodat, akkor tudod, milyen érzés.

3/9. Hazugság

Az egészséges kapcsolat egyik legfőbb ismérve az, hogy a felek őszinték egymással. A kegyes hazugságok időnként beleférnek, mint például a „nem nagy a fenekem ebben a ruhában?” vagy az „ízlett anyukám főztje?” kérdésekre adott füllentő válaszok, de ennél komolyabb hazugságok már nem.

Ha valaki úgy érzi, nem lehet őszinte a másikkal, vagy kiderül a párunk hazugsága, az egyből bizalomvesztéshez vezet és alapjaiban ingatja meg a kapcsolatot.

4/9. Máshoz való hasonlítgatás

Senki sem tökéletes, ezért bárkit máshoz hasonlítani rendkívül mérgező magatartás. Ha azt hallod a párodtól, hogy XY mennyivel vékonyabb/viccesebb nálad, vagy XY bezzeg elengedi a pasiját a haverokkal inni, stb. akkor ez nem egy elkötelezett kapcsolat.

Fordítva is igaz: ha azon kapod magad, hogy más férfiakhoz méred a partnered és őt „gyengébbnek találod”, akkor ideje a mélyére ásni a problémáitoknak és tisztázni, együtt képzelitek-e el a jövőtöket.

5/9. Egymásnak írt üzenetek megosztása

Ahogy a szexi fotók, úgy a párodnak írt bensőséges üzenetek is csak kettőtökre tartoznak, másra nem. Ha konfliktus van köztetek és ezt nagy vonalakban megosztjátok a barátaitokkal, az természetes, hiszen ilyenkor az ember kíváncsi mások véleményére, de mikor konkrét üzenetek kerülnek nyilvánosságra, az átlép egy határt.

6/9. A szeretet feltételekhez kötése

Ha valakit szeretünk, a hibáival együtt fogadjuk el, ahogy van. Amennyiben a pár valamelyik tagja feltételekhez köti a kapcsolatot, valószínűleg gondok vannak a háttérben.

7/9. Manipuláció és zsarolás

Ez a két rosszindulatú tevékenység sajnos legtöbbször csak akkor „esik le” a szenvedő félnek, mikor már beadta a derekát. A toxikus partnerek igazi mesterei az érzelmi zsarolásnak és egy ilyen után nem csoda, ha úgy érzed, kihasználtak.

8/9. Szívesség kérése, lopás

Most ráncolod a szemöldököd, hogy „lopás”? Sajnos én már jártam úgy, hogy kölcsönadtam az akkori barátomnak egy ritka kiadású dvd-t, amit nagyon nem akart visszaadni és szakítás után is csak hosszas veszekedések után került vissza hozzám.

Egy fiú barátom pedig hónapokon keresztül állt a volt barátnője rendelkezésére: elköltöztette a szüleit, segített a testvére házépítésénél és szinte sofőrként funkcionált, amíg a lány ki nem dobta. Ez is tipikus kihasználó viselkedés.

9/9. Érzelmi távolságtartás, tiszteletlenség

Ideális esetben a felek tisztelik egymást és mindketten ugyanannyit adnak bele a kapcsolatba. Ha a párod a te kontódra viccelődik a haverjaival, akkor nem tisztel. Ha nem vigasztal meg, mikor szomorú vagy és nem támogat, mikor szükséged van rá, visszafelé viszont mindezt elvárja, akkor érzelmileg kihasznál

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást