Meditáció kezdőknek: 5 egyszerű, de nagyon hatékony technika

Meditáció kezdőknek: 5 egyszerű, de nagyon hatékony technika

Címlap / Életmód / Lélek / Meditáció kezdőknek: 5 egyszerű, de nagyon hatékony technika / 2. oldal

4. Mindfulness technikák

A mindfulness a jelenben létezés, miközben tudatában vagyunk környezetünknek, másnéven éber, vagy tudatos jelenlét. Ez a technika abban hasonlít az aktivitás-orientáltakhoz, hogy kívülről szemlélve egyáltalán nem tűnik meditációnak, pedig működik.

Testünkre összpontosítani és érzékelni minden benyomást remek módja annak, hogy elkapjuk a „flow”-t, azaz az áramlást.

Fókuszálj az érzelmeidre is, de ne analizáld, csak tapasztald meg őket. Ezt elérni szintén nehezebb, mint amilyennek hangzik, mert minden külső behatást ki kell zárni tudatunkból.

5. Spirituális meditáció

Ennek a meditációnak nem kell semmilyen specifikus valláshoz tartoznia, hiszen bármelyikhez kapcsolható, mint spirituális élmény. Az ima tekinthető a meditáció egyik fajtájának, hiszen a belső hang, amit sokan hallanak, Istennek, vagy bármely más felsőbb erőnek tulajdonítható. A belső csend által sokan kapnak „iránymutatást” és „bölcsességet” meditációs imádkozás közben. Ugyan egyesek azt mondják, nehéz „gondolkodó aggyal” meditálni, de sokaknak működik az a technika, hogy feltesznek egyetlen kérdés és azt ismételgetik, míg meg nem kapják a választ. Egy másik módszer az, amikor elménket teljesen megtisztítjuk és befogadóként várjuk, bármilyen iránymutatást kapunk.

Kép forrása: patronestaff/Depositphotos.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást