Az utóbbi években nagy trenddé vált az ételek dobozolása, ami egy remek ötlet, hiszen ilyen módon könnyebben ösztönözhetjük magunkat arra, hogy tudatosabban válasszuk meg az ételeinket, és a maradékoknak is jó helyet találjunk. Sokan azonban hónapokig, vagy akár évekig is ugyanazokat a műanyag, üveg vagy rozsdamentes acél tárolóedényeket használjuk. De biztos, hogy ez olyan jó ötlet?
2/5 Meddig tartanak ki a műanyag tárolóedények?
Sokunknál a műanyag ételtároló dobozok teszik ki az élelmiszertárolóink nagy részét. Ezeket az edényeket a legkönnyebb beszerezni, megfizethetőek, és egymásra helyezhetőek, így viszonylag kevés felületet foglalnak el. Arról azonban soha ne feledkezzünk el, hogy a műanyag nem rendelkezik olyan hosszú élettartammal, mint az üveg vagy a rozsdamentes acél, ezért fontos hogy tudd, mikor érdemes lecserélned.
Attól függően, hogy milyen gyakran használod az adott műanyag ételtároló dobozt, vagy hogy mennyire látszódnak rajta az elhasználódás jelei, nagyjából félévente vagy évente érdemes lecserélni. Idővel a műanyag tárolóedények szinte biztos, hogy megkarcolódnak, elszíneződnek vagy megsérülnek, ami már élelmiszerbiztonsági kockázatot jelenthet. Ugyanis ilyenkor már nem tisztíthatóak és fertőtleníthetőek elég alaposan, így pedig baktériumoknak és más káros mikroorganizmusoknak adhatnak otthont, amelyek megfertőzhetik az élelmiszereket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!