Az utóbbi években nagy trenddé vált az ételek dobozolása, ami egy remek ötlet, hiszen ilyen módon könnyebben ösztönözhetjük magunkat arra, hogy tudatosabban válasszuk meg az ételeinket, és a maradékoknak is jó helyet találjunk. Sokan azonban hónapokig, vagy akár évekig is ugyanazokat a műanyag, üveg vagy rozsdamentes acél tárolóedényeket használjuk. De biztos, hogy ez olyan jó ötlet?
1/5 Nem mindegy, milyen anyagból készülnek
Az természetesen nem túl környezetbarát megoldás, ha folyamatosan egyszer használatos, eldobható ételtároló dobozokat használsz. Ez viszont még nem jelenti azt, hogy a tartósabbak örökre kellene, hogy szóljanak. A legnagyobb élettartammal az üveg, a kerámia és a rozsdamentes acél ételtárolók rendelkeznek, és 100%-ban újrahasznosíthatóak, de a súlyuk nagyobb, ezért a mindennapi használatuk, ha munkába vagy utazásra csomagolunk ételt, nem olyan praktikus.
Ha bármelyik, a már említett anyagokból készült ételtároló doboz láthatóan megsérült, például egy üvegtál megrepedt, akkor a jobb, ha már nem használjuk tovább, hiszen ha csak egy kis darabka is az ételeinkbe kerül belőle, az már veszélyes lehet. A kerámia edények még nehezebbek és drágábbak is, de otthoni használatra, amíg nem sérültek, teljesen optimálisak, akárcsak a legerősebbnek mondható rozsdamentes acél ételtároló edények.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!