Matróz stílus újratöltve

Matróz stílus újratöltve

Címlap / Stílus / Divat / Matróz stílus újratöltve

A matróz stílusú ruhadarabok nem feltétlen csak a vízparton és egy vitorlázás alkalmával állják meg a helyüket, hanem akár még egy hétköznapi öltözetnek is kitűnően megfelel. Ezt a stílust kedvünkre variálhatjuk lezserebben, sportosabban, vagy éppen egy modernebb felfogásban, elegánsabb stílusban is. Például ugyanazt a csíkos pólót akár elegánsabb, vagy sportosabb irányzatnak megfelelően is viselhetjük, attól függ, hogy milyen ruhadarabokat és kiegészítőket társítunk hozzá. Talán pont ezért a sokszínűsége miatt kedveljük ennyire, és tűnnek fel évről évre az üzletek polcain a matrózos darabok. Nézzünk néhány tippet, hogy hogyan is viselhetjük változatosan az egyszerű kék-fehér csíkos pólót.

Rövidnacikkal

A kék-fehér, vagy éppen piros-fehér csíkos pólónkat, trikónkat egy helyes kis csípő, vagy most a derékhangsúlyos divatnak hódolva, akár egy magasított derekú, rövid, vagy térd fölé érő hosszúságú szűkebb, vagy bővebb fazonokkal is variálhatjuk.


Férfias trend nőies kivitelben: így viselik az inget a bloggerinák


Akár még egy sportosabb, nyári kiskosztümnek is felfoghatjuk és egy színben a szettünkhöz is harmonizáló blézerrel is társíthatjuk.

Szoknyákkal

Míg a kis nadrágok sportosabbá, lezserebbé tehetik az összhatást, ezzel ellenkezőleg egy sportosan elegáns szoknya pedig nőiesíti a matróz stílusú outfitünket.

Ha kék-fehér színű csíkos felsőt viselünk, akkor ehhez egy piros térd környékid érő ceruzaszoknya, egy ,,A” vonalú, vagy éppen egy könnyű esésű pamut maxi szoknya is megállja a helyét.

Természetesen ügyeljünk arra is, hogy az összeállítás alkatunknak is megfelelő legyen…

Hosszúnadrággal

Pólónk akár egy kék, piros, vagy esetleg fehér farmerral is kitűnő választást jelenthet.

Ha nem túl széles a csípőnk, akkor kísérletezhetünk még a magasított derekú változatokkal is, így mégcsinosabbak lehetünk az egyszerű farmer/póló összeállításunkban.

Ha pedig egy elegánsabb benyomást szeretnénk elérni, akkor egy lágy esésű, bővebb szárú hosszúnadrág is szóba jöhet. Ezt a verziót inkább a magasabb növésű hölgyeknek javasolnám.

És igen, ehhez is mindegyik nadrág változat esetében jó kiegészítő lehet egy a szerelésünkhöz harmonizáló blézerke vagy kardigán.

Kantáros nadrágokkal

Bátrabbak egy kantáros farmer, vagy vászonnadrág alá is felvehetnek egy matrózcsíkos pólót, vagy éppen egy merészebb, has villantós crop topot.

Ezek az alternatívák természetesen hosszú, és rövid szárú nadrágok esetében is megengedettek.

A crop top viszont inkább a fiatalabb korosztálynak és azon belül is inkább a vékonyabb alkatú hölgyeknek kedvez. 

A kiegészítő sem mindegy

Ha igazán különlegessé és kifinomulttá szeretnénk varázsolni az összhatást, akkor a körítés sem mindegy.

Szinte mindegyik fentebb említett sziluetthez tökéletes kiegészítő lehet egy jól kiválasztott szalmakalap. Kisfejűek esetében inkább a kisebb karimájú változatok az előnyösebbek.

Egy aprócska sikkes kendővel is könnyen megdobhatjuk az összhatást. Ez a megoldás különösen jól mutathat egy elegánsabb (tintakék, vagy piros, esetleg fehér) inggel.

Ne feledkezzünk meg a táskáról és a cipőről sem. Ideális választás, ha ez a két darab egymással összepasszol, így egy csapásra keretet adhatunk összeállításunknak. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást