Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Címlap / Stílus / Test / Hogy nem marad büdi a lehelet a hagymától? 3 módszer

Tudjuk, hogy a vöröshagyma és a fokhagyma fogyasztása nagyon jó hatással van az egészségünkre. Viszont a gyógyító folyamatokat éppen azok az anyagok váltják ki, amelyek minden alkalommal problémákat okoznak: a hagyma szeletelésekor a könnyezést megindítják, majd elfogyasztása után órákig tartó, kellemetlen szagú leheletet okoznak.

A vágódeszkáról és a késről ecetes vagy citromos vízzel hamar el lehet tüntetni a hagymára emlékeztető szagot, és a szemetesvödörből áradó bűzt is eltüntethetjük, ha a vödör tartalmát a kukába ürítjük. De hogyan lehet rövid idő alatt semlegesíteni a szájban maradó szagot?  

1/3. Evéssel és ivással

Meleg étel
Egy adag meleg étel segít megszüntetni a hagymaevés utáni szájszagot.  

Csokoládé, sütemény
Hosszabb ideig megmarad a rossz szag, ha valaki nem fogyaszt utána szénhidrátot. Néhány gerezd csoki vagy egy szelet sütemény megoldja a problémát.  

Rágógumi
A rágógumi fokozza a nyáltermelést, így enyhíti a kellemetlen leheletet.   

Sok folyadék
Igyunk sokat! Hatásos szájszagűző a víz, a limonádé és a zöld tea.

 

Egy korty vodka
Szintén enyhíti a hagymaszagot. Igyuk meg, vagy öblítsük ki a szánkat vele! Az alkohol elpusztítja a szájban a baktériumokat. A vodka különösen alkalmas a rossz utóíz megszüntetésére.  

istockphoto

Mustár
Vegyünk egy teáskanálnyi mustárt a szánkba. Mozgassuk egy percig, majd köpjük ki, és öblítsük ki a szánkat vízzel. Ismét vegyünk egy fél teáskanálnyi mustárt a szánkba, de most ne köpjük ki, hanem nyeljük le. 

Petrezselyem és menta
Rágjunk nyers petrezselymet vagy mentaleveleket. Az is jó, ha iszunk egy csésze mentateát.   

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást