Más számít megcsalásnak a férfiak és más a nők szerint

Más számít megcsalásnak a férfiak és más a nők szerint

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Más számít megcsalásnak a férfiak és más a nők szerint

Az Egyesült Királyságban összehasonlították a főiskolás korú férfiak és nők véleményét azzal kapcsolatosan, mitől lesznek féltékenyek. Csak kiváltképpen kevesen vannak azok, akik nyitott kapcsolatban élve is gyakorlatilag érzelmektől mentesen veszik tudomásul a szerelmük afférját. Ez többnyire sosem mondható el a „hagyományos” viszonyokról. Féltékenység, csalódottság, düh… sorolhatnánk hosszasan a negatív érzelmeket. A fájdalom gyakorlatilag egyértelmű, de arra talán még te sem gondoltál, hogy egész másként tudnak reagálni a nők és a férfiak akkor, ha a félrelépés tényével szembesülnek.

A stressz és a féltékenység szinte alapvető, ha megcsalásról van szó

Az új tanulmány készítése során minden résztvevőnek megmutattak néhány üzenetet, amikről azt sugalmazták, hogy a partnerük váltotta őket a közösségi oldalon. Ezek az üzenetek érzelmi, vagy szexuális hűtlenséget reprezentáltak. Pl.: „Te voltál a legjobb egyéjszakás kaland, amit valaha átéltem”, illetve „Biztosan a lelki társam vagy! Tudom, hogy te is érezted, mennyire kötődünk egymáshoz…”

Az elmondások alapján szinte minden résztvevő stresszesnek vallotta magát, függetlenül attól, hogy az érzelmi, vagy éppen a szexuális tartalmú üzeneteket nézte.  

Másra reagáltak rosszabbul a férfiak és másra a nők

Korábbi kutatások már alátámasztották, hogy a férfiak és a nők különböző módon válnak féltékennyé. Sőt a féltékenységet tekintve különbség mutatkozik abban is, hogyan reagálnak a riválisnak tekintett személyekre.

A férfiakat mélyebben, fájdalmasabban érintette azoknak az üzeneteknek az olvasása, amelyekben a partnerük szexuális hűtlenséget követett el. Ők voltak azok is, akik egyértelműen dühösebbek voltak akkor, amikor a partnerük kezdeményezte a témába vágó párbeszédet, nem pedig csak reagált a megkeresésre.

A nőket ezzel szemben jobban bántotta az érzelmi hűtlenség. Azonban másban is mutatkozott különbség: nagyobb valószínűséggel lettek dühösek akkor, amikor egy ígéretesnek tűnő nő írt üzenetet, mint akkor, amikor a partnerük bókolt valakinek.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást