A tél szuperzöldsége ezúttal a karalábé, úgyhogy izgalmas recepteket hoztunk neked, melyek garantáltan új megvilágításba helyezik ezt a finomságot!
4/6 Karalábé gratin
Ha valamire reszelsz egy kis sajtot és beteszed a sütőbe, abból általában mindig valami csodálatosan finom dolog sül ki (szó szerint!). Így van ez a különleges karalábé gratinnal is, amit nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és vajazz ki egy hőálló edényt.
A karalábét vágd vékony szeletekre, majd forró, sós vízben blansírozd kb. 4-5 percig. A kihűlt karalábékat sorakoztasd fel a kivajazott edényben a vékony szeletekre vágott édesburgonyával együtt, majd ha megvan egy réteg, akkor jól fűszerezd meg, és szórd rá a reszelt sajt felét. Ezután jöhet rá a következő réteg, és ez így megy egészen addig, amíg van alapanyag. A tetejére szórd rá a zsemlekockákat/zsemlemorzsát, majd öntsd rá a tejszínt, és végül szórd meg a maradék sajttal. A sütőben körülbelül 1 óra kellneki (villával tudod ellenőrizni).
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!