A tél szuperzöldsége ezúttal a karalábé, úgyhogy izgalmas recepteket hoztunk neked, melyek garantáltan új megvilágításba helyezik ezt a finomságot!
5/6 Karalábébundás csirke
Ha imádod a csirkét, de már sokféleképpen kipróbáltad és még mindig valami újra vágysz, akkor ez a recept neked való.
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- liszt
- olaj
- 2 kisebb karalábé
- 2 tojás
- fél liter tej
- 1 kiskanál fokhagymakrém
- só, bors
A megmosott, vékony csíkokra vágott csirkét fűszerezd, majd tedd félre addig, amíg a bundát el nem készíted. Ehhez hámozd meg a karalábékat és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tojásokat, a fokhagymakrémet, a fűszereket, majd jól keverd össze. A tejjel kicsit lazítsd fel a tésztát annyira, hogy egy nem túl híg állagú masszát kapj.
Forgasd meg a csirkecsíkokat a lisztben, majd a karalábés masszában, és mehetnek a forró olajba. Ha kisültek, csepegtesd le a felesleges zsiradékot, és már tálalhatsz is!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!