A sütőben készülő sütőtök illata az egyik kedvenc őszi illatunk, de mivel termetes zöldségről van szó, velünk is előfordul, hogy nem bírunk az egésszel. Mi legyen a maradékkal?
Kidobni mindenképpen kár volna, annál is inkább, mert a sütőtököt püré formájában üvegbe töltve néhány napig még eltarthatod a hűtőben, és ez alatt szinte bármilyen finomsághoz adhatsz belőle, hogy a kedvenc receptjeidet még finomabbá tedd, és a kimaradt tök is elfogyjon.
1/4 Hogyan készítsd el a pürét?
A kimaradt sütőtök húsát kapard ki és egy botmixerrel dolgozz rajta addig, amíg minden rostot felőröltél, és homogén, krémes állagot nem kapsz.
A kész pürét ekkor töltsd légmentesen záródó tárolóba, és tedd a hűtőbe. Ha biztos vagy benne, hogy egy héten belül nem fogod tudni felhasználni, akkor tedd a fagyasztóba.
A püréből egy-egy kanállal nyugodtan használhatsz az alábbi receptekhez, mutatjuk, mi mindent gazdagíthatsz a kimaradt sütőtökkel.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/4 Reggelire
Zabpehely: Keverj a reggeli zabpehelybe egy csipet fahéjjal, szerecsendióval és barna cukorral elkevert sütőtökpürét.
Palacsinta: A kedvenc amerikai palacsinta recepted tésztájához keverj egy-két evőkanál kimaradt sütőtökpürét és egy kis mézeskalács fűszerkeveréket. A kész palacsintákat locsold meg juharsziruppal vagy mézzel, és szinte érezni fogod a szádban az ősz ízét.
Parfé: Egy egyszerű de finom és egészséges reggelihez rétegezz joghurtot, ropogós granolát és a kimaradt tökpürét egy pohárba.
Kencének: A kimaradt sütőtökpürét keverd össze némi krémsajttal, hogy kenhető állagú legyen, és oszlasd el egy friss bagetten.