A lépcső se maradjon ki! Így dekorálhatod az ünnepi időszakra

A lépcső se maradjon ki! Így dekorálhatod az ünnepi időszakra

Címlap / Otthon / Dekor / A lépcső se maradjon ki! Így dekorálhatod az ünnepi időszakra

Hamarosan itt vannak az adventi hétvégék, amikor már érdemes a lakást karácsonyi köntösbe öltöztetni, hogy érezzük az ünnep közeledtét. Az otthon csinosítgatása során nem érdemes megfeledkeznünk a lépcsőről sem, hiszen ez a karakteres terület igencsak meg tudja határozni a lakás képét. Hoztunk most néhány dekorációs tippet, amelyből inspirálódhatsz az adventi szezonban.

Fehér és zöld

A legegyszerűbb, ám legnagyszerűbb téli dekorációs trükk, ha örökzöldekkel díszítjük az otthonunkat, és némi fehérrel, amely a hófödte tájat juttatja az eszünkbe.

A téli lépcsődekorációhoz éppen ezért tökéletes választás néhány fenyőgally, amelyet feldobhatunk fehér szalagokkal, masnikkal.

A szalagok mellé társíthatunk hófehér virágokat is, vagy akár egy-egy fényfüzért a fenyőágakra, amelyek a kora esti sötétségben is melegséggel töltik meg az otthonunkat.

 

A tél virága, a fehér rózsa

A fehér rózsa egy igazi ünnepi virág, amit bátran használhatunk az adventi időszakban dekorálásra.

Legyen szó igazi virágról vagy selyem változatról, a kinti lépcső feldíszítéséhez tökéletes lesz.

Először a korlátjára erősítsünk zöld girlandot, amely lehet mű, de akár leveles örökzöldek is.

A fehér virágokat rögzítsük a girlandra, és kültéri fényfüzérrel, lámpásokkal, fehér szalagokkal is feldobhatjuk a dekorációt.

Ha igazi virágokkal dolgozunk, ügyeljünk arra, hogy néhány naponta cseréljük az elszáradtakat.

 

Adventi üzenet

Készíthetünk olyan dekorációt is, amely egy adventhez kötődő szót is magába foglal – ez lehet a JOY, a HOME, a LOVE, a BÉKE, a HÁLA, vagy bármi, amit számunkra ez az időszak jelent.

A betűket vágjuk ki kartonpapírból, majd a számunkra tetsző technikával díszítsük ki, például festéssel, ragasztással, de akár szalagokkal is körbetekerhetjük.

A betűk mellé tehetünk fényfüzért, girlandot, vagy egy-egy karácsonyi díszt is függeszthetünk a korlátra.

 

Lámpások

A tél, és főként az advent időszaka leginkább a fényről szól: fényfüzérekről, adventi koszorúról és természetesen a gyertyákról.

A lépcső díszítéséhez használjunk üveges lámpásokat, amelyek segítenek az otthonunkba varázsolni a fényt és a meleget.

A lépcsőkorlátot dekoráljuk zöld girlanddal, amihez tökéletesen passzolnak a zöld díszek: gömbök, szalagok, masnik, és akár egy fényfüzér is.

Az elmúlt néhány évben nagy divat lett virágokkal is dekorálni a karácsonyi időszakban, ezért a mentás, zöldes árnyalatú virágokból bátran válogassunk a girlandhoz.

 

Hópelyhek

A legszebb téli dekorációk a legegyszerűbbek, amelyek főként a téli tájat, a természetet idézik.

A zöld, leveles girlandokkal ezért nem lőhetünk mellé az adventi időszakban, és szerencsére ezek a díszek nagyon jól kombinálhatók szinte bármilyen színnel és anyaggal.

Ha a natúr vonalat képviseljük, akkor készítsünk mellé hatalmas, hópelyhes díszeket a lépcsőmenti falra.

Ezt úgy tehetjük meg, ha fehér papírokból különböző csipkés hópehelymintákat vágunk nagyobb méretben, majd egy-egy típusból többet egymáshoz ragasztunk, és meghajtogatjuk a pelyheket.

Függesszük fel őket a falra, a girlandot pedig maximum olyan természetes díszekkel dekoráljuk, mint a tobozok.

 

Adventi kalendárium, kicsit másképp

A lépcső fényes dekorációját használhatjuk a megszokottól eltérő adventi kalendáriumként is.

Egyes helyeken a mai napig szokás, hogy december elejétől karácsony napjáig minden egyes nap gyertyát gyújtanak — mindig eggyel többet, mint az előző napon, így az ünnepre már 24 gyertya világít a lakásban.

Ha te is szívesen díszítesz gyertyákkal, akkor nagyobb állógyertyákból helyezz el 24-et a lépcsőfokokon, a lépcső környékén, majd minden nap gyújtsatok meg eggyel többet a gyertyákból.

Hogy mindig fényárban úszhasson a lépcső, érdemes a korlátra szerelt girlandra egy fényfüzért is tenned, amit dobozokkal, termésekkel is kidekorálhatsz.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást