Lenyűgöző szív alakú szigetek és tavak a nagyvilágban

Lenyűgöző szív alakú szigetek és tavak a nagyvilágban

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Lenyűgöző szív alakú szigetek és tavak a nagyvilágban

A természet a világban több helyen is megemlékezett a szeretetről és a szerelemről, ugyanis több olyan kisebb-nagyobb sziget és tó is létezik, amelyik szív alakjával is lenyűgözi az oda látogatókat. Kell ennél szebb kép a Valentin-naphoz, vagy akár a nászút helyszínének?

Horvátország

Az egyik ilyen sziget nincs is túl messze tőlünk, a horvát tengerpart mellett található. Eredeti neve Galesnjak sziget, de mindenki a Szerelmesek szigetének hívja, és Zadar városától nem messze helyezkedik el.
Lakói nincsenek, kizárólag turisták látogatják, akik a Szerelem hajóján tudják megközelíteni a szigetet.

Észak-Wales

Az észak-walesi hegyek között található ez a kristálytiszta vizű, csillogó, gyönyörű tó, amely szintén szinte tökéletesen szabályos szív alakot formáz.
Hivatalosan egyébként Glaslynnek hívják, ami azt jelenti, Kék-tó, de a helyiek és az idelátogatók természetesen leggyakrabban csak úgy emlegetik, hogy a Szelem-szigete.

Törökország

Törökországban, Adana város partjához közel található ez a szinte tökéletes szív alakú, bár igaz, hogy meglehetősen kis méretű sziget.
Formája leginkább csak repülőről látszik, komoly forgalmat nem bonyolít.
Igazából ez is egyike a Google Earth révén népszerűvé vált szigeteknek. 

Francia Polinézia I.

A Francia Polinéziában megtalálható Tupai sziget is erőteljesen hasonlít egy szív formára.
Természetesen nagyon nem mindegy, hogy melyik irányból fotózzuk, de az vitathatatlan, hogy gyönyörű látvány a szív formában húzódó sziget, amely egy szintén szív formájú öblöt zár körbe.

Kép forrása: www.facebook.com/boraboratravel

Francia Polinézia II.

Francia Polinézia mindjárt két szív formájú szigettel büszkélkedhet, igaz, ez a második, amely valójában a Moorea sziget, nem tökéletesen rajzolja ki a klasszikus formát.
A szív bemélyedésénél ugyanis egy kis darab található, amit a helyiek úgy magyaráznak, hogy az az artéria csonkja, amely a szívbe vezet.

Fiji

A Fiji-szigetek egyik igazi kis gyöngyszeme a Tavarua sziget, amely nem csupán tömzsi szív alakjával nyeri el az idelátogatók szeretetét.
Igazán sokrétű kikapcsolódást nyújt mindenkinek, különösen pedig a vízi sportok, azon belül is főleg a szörfölés szerelmeseinek. Nagy kár, hogy éppen a Föld másik oldalán van!

Kép forrása: tavaraua.com

Ausztrália I

Ausztrália partjainál fekszik a gyönyörű Makepeace sziget, amely szintén szív alakkal büszkélkedhet.
A szigeten lévő lakóingatlanok eredetileg az akkori tulajdonos és családja számára készültek, de mára már gazdát cserélt és egy magas színvonaláról igencsak híres luxusszálloda üzemel a szigeten.

Kép forrása: travel.ru

Ausztrália II.

Az ausztrál partoknál, a Nagy Korallzátony egyik apró darabjaként a természet létrehozta a szív alakú korallzátonyt.
A látvány magáért beszél: egy széles keretben egy szinte tökéletes szív forma nyűgözi le minden látogatóját, nézzék azt akár a vízből vagy még inkább egy repülőn ülve, a levegőből.

Romantikus helyszínek

Vitathatatlan, hogy kevés romantikusabb helyszín létezik egy szív alakú szigetnél. Aki teheti, mindenképpen látogasson el ezek egyikébe minél előbb, és a romantika mellett élvezze a hely nyújtotta összes lehetőséget is.
Aki azonban nem tud eljutni ezekre, az se bánkódjon, hiszen a romantika – tudjuk jól – nem ezen múlik.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást