Így lehet nőiesebb stílusod!

Így lehet nőiesebb stílusod!

Címlap / Stílus / Divat / Így lehet nőiesebb stílusod!

Ha az a célod, hogy a stílusod kifinomultabb, nőiesebb legyen, akkor érdemes jobban elmélyülni az öltözködés mélyebb részleteiben. Nagyon fontos, hogy olyan fazonokat, színeket, mintákat és kiegészítőket viselj, amelyek nem csak jól állnak rajtad, de a nőiességet is még inkább kihangsúlyozzák. Ehhez pedig tudnod kell azt is, hogy pontosan milyen területeket és vonásokat érdemes kiemelned magadon. Nézzük meg, hogy milyen praktikákat érdemes erre bevetni!

Nőies fazonok

Elsődleges szempontként mindenképpen a nőies sziluetteket kell alapul vennünk, hiszen a férfiak is a nőies idomokat szemlélik meg rajtunk elsőként.

Fontos, hogy mindenek előtt körültekintő legyél, és végiggondold, hogy adottságaidnak és stílusodnak megfelelően milyen területeket szeretnél kiemelni magadon. Ezek után már csak egy kis kutatómunka vár rád az üzletekben, hogy megtaláld az elképzeléseidnek leginkább megfelelő darabokat.

Ha úgy döntenél, hogy a hangsúlyt nem apróznád el, és az egész alakodat szeretnéd előtérbe helyezni, akkor jó megoldást jelentenek az alakkiemelős, test vonalát követő ruhák, felsők és nadrágok. Ha a csípőd vonalát szeretnéd inkább kiemelni, akkor a szűkebb nadrágok, akár magasított derekú fazonban, vagy a test vonalát követő szoknyafazonok is jó választást jelenthetnek.

Ha a dekoltázst hangsúlyoznád inkább, akkor pedig viselj kicsit kivágottabb fazonokat. Esetleg ha csak a derék kiemelése a cél, akkor magasított derekú szoknyákat és nadrágokat, karcsúsított fazonú blézereket és felsőket részesíts előnyben, végezetül pedig a nagyobb siker érdekében ezt akár egy megfelelő övvel is megkoronázhatod.

Nőies színek

A színekkel is érdemes játszani, hiszen ezzel is nagyban befolyásolhatjuk a nőies kisugárzásunk mértékét. Ha például inkább sötétebb, mondjuk kékes, szürkés, vagy barnás árnyalatokat választunk magunknak, akkor kicsit komolyabb, fiúsabb benyomást kelthetsz magadról.

Ha viszont ezeket a sötét árnyalatokat nőies színekkel társítod, akkor már más a helyzet. Sőt, ha kifejezetten nőies színeket választasz magadnak, azzal az egész megjelenésedet átszabhatod.

Hogy mi is számít nőies színnek? Tulajdonképpen a finom pasztell árnyalatoktól kezdve egészen az élénkekig válogathatsz a palettából. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a barnához, vagy a kékhez nem szabad nyúlni, hanem, hogy ha igazán a nőiesség a cél, akkor ezt a színeket nőiesebb árnyalatokkal igyekezz társítani, amelyek természetesen a Te adottságaidnak is megfelelnek.

Nagyon nőies és idén divatos árnyalatnak számít a korall piros, királykék, a sárgák, és a pasztell árnyalatok is. 

Nőies minták

A minták világában is találkozhatunk olyan formákkal, amelyek jobban a nőiességünkre tehetik a hangsúlyt. Ilyenek például a virágminták, vagy bármilyen olyan mintavilág, amely inkább organikus jellegű.

A finom növényszerű minták egyfajta nőies bájt közvetítenek, ezáltal még inkább fokozzák a nőies kisugárzást.

Még ideálisabb, ha ilyen típusú motívumokhoz pasztell, és élénkebb árnyalatok társulnak.

Arra viszont ügyelj, hogy ahol alkatodat tekintve egy kicsit erősebb vagy, ott ne szerepeljenek nagyméretű minták, mert azok optikailag még inkább erősíthetnek ott, ahol nem biztos, hogy szeretnéd.

A kiegészítők is számítanak

Egy szép ékszer csillogása a kezeden, vagy éppen a fülben nagyon megdobhatja az összképet, ugyanakkor egyfajta nőies finomságot közvetít.

Az ékszerek mellett a táskák is merőben meghatározhatják, hogy megjelenésünk mennyire kifinomult, ennek pedig igen is köze van a nőiességhez. Ha egy hozzád arányaiban nem ideális táskát választasz, akkor könnyen a helytelen arányok kezelése miatt slamposnak tűnhet a kezedben.

Viszont, ha ügyelsz rá, hogy ez a kiegészítőd a ruhádon kívül a te méreteidhez is igazodjon, akkor máris egy sikkesebb benyomást kelt majd az összhatás.

A hajbavalók, csatok, övek pedig mind-mind olyan kis apróságok, amelyekkel egyrészt teljessé válik a megjelenésed, másfelől különlegessé tehetik a megjelenésedet.

A smink is fontos

A smink ugyan nem az öltözet része, viszont ugyan úgy hozzátartozik a megjelenésünkhöz. Sokszor elég csupán egy kis alapozás (nem feltétlen csak alapozóval, akár színezett hidratálóval is elegendő lehet), egy kis korrektor a szem alá, kis pirosító, és egy kis spirál.

Ez körülbelül gyakorlott kéznek egy tíz perces művelet lehet, a különbség mégis óriási. Az arcunk sokkal frissebbnek hat, ezáltal kisimultabbak, és összeszedettebbnek tűnünk.

Merészebbek akár fokozhatják a hatást egy rúzzsal, vagy a szem kiemelésével (tussal, árnyalással…). Ha egy intenzívebb színű rúzst (piros, korall, narancs, pink) használsz, akkor feltűnőbb leszel, és egy ilyen árnyalat nagyon feldobja a megjelenésed is.

Ha viszont a szemed hangsúlyoznád inkább, akkor ezzel csábosabb tekinteteket varázsolsz magadnak. Érdemes tehát végiggondolnod, milyen hatást szeretnél elérni, illetve, hogy az arcod mely pontját szeretnéd jobban kiemelni magadon. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!