Így lehet csodás ívű a szemöldököd – Szemöldökápolás és festés

Így lehet csodás ívű a szemöldököd – Szemöldökápolás és festés

Címlap / Stílus / Arc / Így lehet csodás ívű a szemöldököd – Szemöldökápolás és festés

A szemöldök milyensége kiemelten fontos, ha az arc egészét nézzük. Mindig rendben kell lennie, mert jelentős mértékben meghatározza a pillantásodat és természetesen az összképet. Bár már jóval ritkábban, mint korábban, sajnos még mindig látni olyanokat, akik nem foglalkoznak eleget ezzel a fontos területtel…

A három alapszabály

Sokan már az elején mellélőnek, ugyanis vagy túlszedik, vagy túlságosan elhanyagolják a szemöldöküket, ami miatt az egyszerűen elcsúfítja az arcot. A megfelelő formát három fő vonal határozza meg:
– az első összeköti az orrcimpa külső és a szem legbelső részét, ez jelöli ki a szemöldök belső vonalát;
– a második ugyancsak az orrcimpától indul, de a külső szemzugot veszi célba, aminek meghosszabbítása a szemöldök külső részét mutatja;
– a harmadik vonal az orrhegytől indul, áthalad a pupillán, a hosszabbítása arra a pontra mutat, ahol a szemöldöknek a legmagasabbnak kell lennie.
Ez a három alapszabály szükséges ahhoz, hogy tökéletes legyen a szemöldököd. Most, hogy megvan a kellő háttérismeret, lássuk, hogy érheted el az áhított eredményt!

A megfelelő forma

A megfelelő formát gyanta, vagy szemölcsök csipesz segítéségével érheted el. Otthon (főleg elsőre) egyáltalán nem ajánlatos gyantázni, de még nekiállni sem a szedésnek. A legjobb, ha szakemberre bízod magadat, ugyanis a szép formát már sokkal könnyebb megtartani otthon, mint egyedül kialakítani.
Ha a kozmetikus elvégezte a dolgát, neked már csak ki kell szedned az újra kinövő szálakat, esetleg néhány havonta ismét segítséget kérned, hogy egész biztosan megmaradj a helyes ívnél.

A szemöldökfestés fontossága

A szemöldökkel nagyon óvatosan kell bánni, ugyanis a szálak hajlamosak arra, hogy nem nőnek ki többször. Ezért fontos, hogy a ritkítás mindig kellő elővigyázatossággal történjen.
De még így is előfordulhat, hogy kisebb nagyobb hézagok keletkeznek a szemöldökben, esetleg az egyszerűen úgy nő, hogy még véletlenül sem ér el a megfelelő vonalig. Ebben az esetben jön jól a szemöldökfestés, aminek létezik tartós és egynapos változata is. 

Szemöldökfestés kozmetikusnál

Ha kozmetikushoz mész, akkor ő szépen be tudja majd festeni a szemöldöködet, miután megigazította a szálakat. Ez főleg akkor lényeges, ha egyébként a szemöldököt színe meglehetősen eltér a hajszínedtől, hiszen a természetes hatás érdekében a két árnyalatnak közel kell állnia egymáshoz.
Ebben az esetben nem igazán ajánlatos otthon kísérletezgetni (főleg allergiateszt nélkül), hiszen a túl nagy átmenetet csak az időtartam pontos betartásával és a festék gondos kikeverésével lehet elérni.

Szemöldökfestés otthon

Ha nem túl nagy az eltérés, megpróbálkozhatsz otthon is a festéssel, de ebben az esetben feltétlenül végezz allergiatesztet és nagyon gondosan ügyelj rá, hogy a festék nehogy elfolyjon, esetleg belemenjen a szemedbe.
Ne használj hajfestéket erre a célra, mert bár sokan nem törődnek az óvintézkedésekkel, nem árt figyelembe venni, hogy ha valami nem stimmel a szemöldököddel (pl. allergia lép fel, megfolyik a festék), akkor az az egész arcodat elrondíthatja. Ha otthon akarsz ezzel foglalkozni, akkor szánj rá időt, hogy utánajárj minden fontos tudnivalónak.

Festés kockázatok nélkül

Ha nem vágysz drasztikus változtatásokra és nem is akarsz túl sok pénzt kiadni, akkor az a legjobb, ha minden reggel kifested a szemöldöködet lemosható szemöldökpúderral-, vagy ceruzával.
Néhány alkalom után megtanulod a gyors és helyes felvitelt, és nem fog többet elvenni az idődből ez a lépés, mint 1-2 perc. Ennyit azonban garantáltan megér, hiszen a szépen ívelt és ápolt szemöldök rögvest a pillantásodra tereli a figyelmet, ráadásul csodás kontúrt ad az arcodnak.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást