Stílus / Haj

Az 5+1 legvadítóbb frizura középkorú hölgyeknek

A szépség kortalan, az viszont, egyéni arcberendezés és elhatározás kérdése, milyen a frizurád felnőttként, vagy időskorban. Tehát az anyukaként rövidre vágatott frizura sokkal inkább praktikum kérdése, mintsem kötelező elem.

Rövidre vágva

Sokan választják a rövid fazont, hiszen a jól eltalált frizura nem igényel sok törődést, gyorsan szárad, könnyen formázható, ugyanakkor hátránya, hogy havonta el kell látogatni vele a fodrászhoz. A rövid frizura lehet kicsit fiús (pl. pixie), nőiesebb egy bolond frufruval, vagy egy feltupírozott megoldással.
Ha még sosem volt rövid hajad, egyszer mindenképpen próbáld ki, mert előfordulhat, hogy imádni fogod. Azonban mielőtt nekilátnál, kérd ki a fodrászod véleményét, esetleg próbálkozz az interneten fellelhető programokkal, hogy lásd, melyik megoldás áll neked a legjobban.

Vállig érő

Nem olyan drasztikus váltás a hosszú hajú hölgyek számára a vállig érő középhosszú frizura, és a manapság is divatos bubi frizura. Ezek a fazonok ugyancsak nem igényelnek túl sok törődést, a jó vágásnak köszönhetően hosszú hetekig tartják formájukat.
Hátrányuk ugyanakkor, hogy többségükben nem lehet belőlük kontyot készíteni, így különböző csatokat kell bevetni a félretűzés érdekében. Nem rohangálós anyukáknak tökéletes megoldás, ugyanis ezt a fazont könnyű megbolondítani és kezelni.

Hosszú haj

A váll alá érő frizurákat már hosszúnak tekinthetjük, és mint írtuk, az általános nézettel ellentétben senkinek sem kell megszabadulnia derékig érő tincseitől, csak mert elmúlt harminc. Egyeseknek kifejezetten jól áll idősebb korban is a hosszú haj, főleg azoknak, akiknek göndörek a tincseik, és akár 10-15 centivel rövidebbnek tűnnek a kunkori szálak.
A hosszú frizura nagy előnye, hogy bár sok gondoskodást igényel, villámgyorsan lehet belőle kontyot vagy lófarkat készíteni, így egyáltalán nem zavaró a nagy hajtömeg.

Bolondítsd meg frufruval

A jól eltalált frufru sokat fiatalít viselőjén, ugyanakkor komoly hatást is kelt egyben. Ha valami újra vágysz, a frufru vágatása a legjobb megoldás, hiszen teljesen megváltoztatja a külsődet, még akkor is, ha az eredeti fazonodon ez az egyetlen újdonság.
A jól eltalált frufru nem feltétlenül igényel túl sok munkát, gyakorlatilag öt perc alatt átmoshatod, beszáríthatod és kivasalhatod frissítés gyanánt. Ha van benne egy kósza hullám, ami nagyon zavar, kérj a frufrud területére keratinos hajegyenesítést, így megközelítőleg három hónapra letudod a problémát.

Festesd rendszeresen

Bár egyénfüggő mikor, idővel mindenki hajában megjelennek az ősz szálak. Ez természetes folyamat, de ma már rendelkezésünkre áll több modern hajfestési technika, amikkel érdemes élni. Ezt illetően nagyon fontos, hogy kikérd a fodrászod véleményét, még akkor is, ha nem vele festeted a hajadat.
Egyes színek nagyon rideggé, sápadttá tehetik az arcodat, márpedig egy tudatos, felnőtt nő nem engedheti meg magának, hogy egy rossz színnel elrontsa a megjelenését. Idősebb korban főként a világos árnyalatok kerülnek domináns szerepbe, ha máshol nem, az arc körül mindenképpen.

Vedd figyelembe a hajad állapotát

Fontos, hogy a fazon és a szín megválasztásánál a frizurád állapotát, a szálak állagát is figyelembe vedd. Idővel elkerülhetetlenül csökken a hajszálak rugalmassága és a mennyiség is egyre kevesebb, ezért feleslegesen ragaszkodsz a húszéves korodban viselt, derékig érő, szögegyenes frizurádhoz, ha már alig van mit összefogni a tarkódon.
A tépett frizura és a rövidebb fazon ilyenkor életmentő lehet, és az is sokat segít, ha a megviselt, megritkult hajadat már nem akarod havonta platinaszőkére festetni.