Haj / Stílus

A legújabb őszi hajtrend: frizurák selyemsállal

A legújabb őszi hajtrend: frizurák selyemsállal

Vannak jobb napok, amikor minden fürtöd és hajszálad úgy áll, ahogy szeretnéd, és persze előfordul ennek a tökéletes ellentéte is. Az idei év legnagyobb trendje, ami talán ebben a kérdésben is segítségedre lehet, a selyemsál. Hordd felkötve, copfban, kiengedve, persze mindezt különböző színes sálakkal. Lássuk, hogyan viseld!

Turbános megoldás

Egy bohém, fesztiválos hatást csak egy színes selyemsál tehet még tökéletesebbé, persze a hajadban! Ha kiválasztottad a megfelelő színt és mintát, akkor hosszában hajtsd félbe a sálat, majd alulról tedd a fejedre, úgy, hogy a két vége a homlokodnál legyen.

Fontos, hogy a két oldalra egyenlő hosszúságú anyag jusson, hiszen így lesz szép, szabályos a csomó. Ha megvagy, akkor csavard össze a két oldalt, majd köss egy csomót középre és a fennmaradó részeket hajtsd be alulra.

Ez jól működik copffal, kiengedett, szélfújta frizurával vagy hajfonatokkal is!

Egzotikus trükk

Ha épp olyan napod van, hogy a hajad sehogy sem akar állni vagy épp nem volt időd egy frissítő hajmosásra, akkor semmi gond, ez a megoldás biztosan megment majd.

A két sarkánál hajtsd félbe a sálat, majd a hosszú részét helyezd a homlokod tetejéhez úgy, hogy a kendő többi része az egész fejedet betakarja.

Így a sál két vége a nyakadhoz kerül, ebből kell egy csomót csinálnod úgy, hogy a sál fennmaradó része lelóghat a vállaidhoz, de akár egy nagy csomó is kerülhet valamelyik füled tövéhez.

Ez a verzió akkor működik a legjobban, ha hosszabb a hajad és egy kicsit összeborzolod vagy behullámosítod, de akár fonatokkal is bolondíthatsz rajta!

Kontyba fel!

Ha sokszor hordod kontyban a hajad, akkor egy kendővel megbolondított konty szuper megoldás, ha egy kis változatosságra vágysz.

Nincs más dolgod, mint egy magas kontyot készítened magadnak, amit hullámcsatokkal és gumival rögzítesz, majd megkeresed a szettedhez legjobban illő selyemsálat és egyszerűen körécsavarod.

Lehet ezt egy nagyobb csomóval, egy láthatatlan csomóval, amikor a csomót betűröd az anyag alá, de ha egy kicsit bohémabb megoldást választanál, akkor a sál két végét hagyhatod szabadon lógni is.

Egyszerű és praktikus

Igazán szuper nőies megoldás, ha a sálat kvázi egy hajpántként használod.

Ez kiengedett hajjal és egy nagy konttyal is szuperül mutat, alul megkötve egy nagy csomóval vagy a sálat kiengedve hagyva, úgy, hogy a válladra essen.

Így nem kell törődnöd azzal, hogy hogy áll a hajad, fúj-e a szél vagy hogy merre állnak a tincseid, csak az a fontos, hogy a megkötés elég szoros legyen, hogy a kendő ne csúszkáljon a fejeden!

Csavard és fond!

Idén egyébként is nagyon trendinek számítanak a különböző hajfonatok, így, ha még extrán egy kendővel is feldobod, akkor még szuperebb hatást érhetsz el.

Ehhez jó, ha egy hosszabb, de vékony anyagú selyemsálat keresel, ezt hosszában vékonyra hajtod, majd a közepét a hajad elejéhez, a homlokod fölé teszed.

A két kezedben alul a sál két vége, ezután az egyiket vidd át a másik oldalra – ahol a fonatodat tervezed, majd egyszerűen kezdd el belefonni a sálat a fonatba.

Alul elég, ha egy csomóval vagy csak egy kisebb kötéssel végződik a copf, mimnél bohókásabb, annál jobb.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást