Az 5+1 legigézőbb szemsmink árnyalat kék szemre

Az 5+1 legigézőbb szemsmink árnyalat kék szemre

Címlap / Stílus / Az 5+1 legigézőbb szemsmink árnyalat kék szemre

Gazdag barna árnyalatok

Egy fekete körsatír, vagy sötétszürke füstös szemsmink a hétköznapokban túl kontrasztos és erőltetett megjelenést kölcsönözhet, főleg akkor, ha a bőröd is világos, márpedig a legtöbb kékszemű kifejezetten sápadt arcbőrrel rendelkezik.  Ha azonban napközben is szeretnéd hangsúlyosan kiemelni a kék szemed, tökéletes árnyalat a barna összes tónusa. A semleges, „nude” paletta összes színe remekül passzol a kék szemhez, a legvilágosabb púderszíntől kezdve a közepes kapucsínón keresztül az egészen sötét csokoládébarnáig.

 

Meleg metálfények

Ha valami különleges és tündöklő színre vágysz, válassz egy metálszínt, lehetőleg a melegebb árnyalatokból. Ha egy kicsit le vagy barnulva, ez még jobban kiemeli szemed csillogását. A pompás arany gazdag, sárga árnyalatai tökéletes hátteret adnak, mert a sárga és a kék csodásan mutat együtt. Ez azért van, mert a sárga a kék komplementere, azaz kiegészítő színpárja. A bronz szintén olyan meleg, fémes barna, ami csodás kontrasztot alkot a kék szemszín hűvösével. 

 

Pink bűvölet

A kékszeműek a rózsaszín árnyalatait is bátran használhatják, azonban oda kell figyelniük arra, hogy hogy a megfelelő altónusú szín kerüljön a szemhéjukra. A világos, hűvös pink ugyanis kihangsúlyozza a szem esetleges pirosságát, aminek következtében fáradtnak tűnhetsz. Mindenképpen meleg rózsaszínt használj, mint például a korallszín. Ez nemcsak friss, fiatalos és üde megjelenést kölcsönöz, hanem kifejezetten modern, nőies megjelenést is. 

 

Szexi füstös

A kékszemű nők számára a „smokey”, azaz füstös szemfestés kifejezetten alkalmi hangulatot varázsol. A sötét háttér az előtérbe helyezi a világos szempárt. Hogy ez ne legyen túl nyers, mindenképpen gondos technikára van szükség, illetve a megfelelő sötét árnyalatok kiválasztására. A fekete szempillaspirál elengedhetetlen, a matt szemhéjpúderek helyett viszont érdemes olyan festéket választani, ami inkább fényesebb. A nehéz, opál formula kerülendő, ugyanis a csillogó tónusok jobban illenek a szem hűvös kékjéhez és a tündöklés így szebben ki is emeli azt. 

 

Tintakék tus

Azt mondják, a kék szemen mutat a legkevésbé előnyösen a sötétkék festék és lehet, hogy a szemhéjpúderrel kapcsolatban ez így van, azonban az egészen sötét, tintakék tus az azúr szemet emeli ki a legszebben. Ha feketével húzod ki a szemed, az túl harsány és nyers benyomást kelthet, ezért – a sötétbarna után – az éjkék vonal az, ami a kék szemet méltó módon hangsúlyozza. Taylor Swift előszeretettel használja ezt az árnyalatot.

 

Rezes tündöklés

Ha azt szeretnéd, hogy igéző pillantásod azonnal levegye lábáról a környezeted, akkor a réz a tökéletes választás. A már említett arany és bronz után egy újabb metálszín, ami jól áll a kékszeműeknek, ugyanis rézvöröses tónusai emelik ki a legjobban a kék szemet az összes szín közül. A komplementer színskálán a narancs és az ibolya pont egymással szemben állnak, ezért van az, hogy a narancs hangulatú színek ennyire kiemelik, sőt, még világosabbnak láttatják a kék szempárt. Ehhez a sminkhez használj barna szemceruzát a szempillád tövében, ha dúsabbnak szeretnéd mutatni őket.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást