A dekoráció kész, a pezsgő behűtve, a barátok lassan úton. Ezek a tökéletes szilveszteri házibuli hozzávalói, de nem szabad elfeledkezni az ételről sem. Az alkohol mellé mindig jól jön egy kis harapnivaló, ezért csokorba szedtünk pár receptet, amikkel feldobhatod a bulit, és a hasatok sem marad üres.
10 dl pezsgőt, a citromlevet és a cukrot keverd össze és öntsd egy nagyobb serpenyőbe. Keverd hozzá a zselatint, és pihentesd két percig. Ezután kezdd el lassan melegíteni a serpenyőt addig, amíg a zselatin be nem sűrűsödik, majd vedd le a tűzről. Öntsd hozzá a maradék 2 dl pezsgőt és az 1 dl konyakot. Keverd lassan össze és öntsd ki egy széles, lapos tálba. Hintsd meg a tetejét ehető csillámporral és hűtsd egy órán át. Ezután vágd fel kis kockákra, és tálalhatod is a falatokat.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!
2/5 Szilveszteri szerencsesüti
Hozzávalók:
• 1 tojásfehérje
• 1/2 csésze liszt
• 1/4 kávéskanál őrölt gyömbér vagy vanília
• 1/4 csésze cukor
• 1 csipet só
• 1 kávéskanál olvasztott vaj
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tojásfehérjét verd habbá, majd add hozzá a cukrot. Keverd bele a maradék hozzávalót, utoljára a lisztet. A sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal formázz 6 cm átmérőjű, penge vékonyságú köröket. 150 fokra állítva a sütőt süsd kb. 5 percig.
Amíg még meleg a tészta, helyezd a kis üzeneteket a közepére, és hajtsd össze. Kend be a két végüket ehető csillámporral, és már kész is!