A dekoráció kész, a pezsgő behűtve, a barátok lassan úton. Ezek a tökéletes szilveszteri házibuli hozzávalói, de nem szabad elfeledkezni az ételről sem. Az alkohol mellé mindig jól jön egy kis harapnivaló, ezért csokorba szedtünk pár receptet, amikkel feldobhatod a bulit, és a hasatok sem marad üres.
10 dl pezsgőt, a citromlevet és a cukrot keverd össze és öntsd egy nagyobb serpenyőbe. Keverd hozzá a zselatint, és pihentesd két percig. Ezután kezdd el lassan melegíteni a serpenyőt addig, amíg a zselatin be nem sűrűsödik, majd vedd le a tűzről. Öntsd hozzá a maradék 2 dl pezsgőt és az 1 dl konyakot. Keverd lassan össze és öntsd ki egy széles, lapos tálba. Hintsd meg a tetejét ehető csillámporral és hűtsd egy órán át. Ezután vágd fel kis kockákra, és tálalhatod is a falatokat.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!