Te is előszeretettel főzöl és sütsz csirkét, mert gyorsan megvan, miközben isteni finom ételeket készíthetsz a felhasználásával? Noha ez tény, ettől függetlenül van pár dolog, amire fontos lenne odafigyelned; az alábbi hibákat ugyanis rengetegen elkövetik a nyers csirkével.
1/6 Túl sokáig hagyjuk elől
Akkor se felejtsd kint a konyhapulton a nyers csirkét, ha tudod, hogy nemsokára neki is állsz a főzésnek.
Mert bár rövid idő alatt nem lesz baja a húsnak, a szobahőmérsékleten egy idő után rengeteg káros baktérium jelenik meg a felületén, amelyek komoly betegségeket, sőt, ételmérgezést is okozhatnak.
A legjobb, ha a lakásba lépve azonnal beteszed a hűtőbe a húst.
Amennyiben fagyasztott állapotban vásároltad meg, úgy szakértők szerint az a jobb opció, ha két napig a hűtőben hagyod olvadozni, és utána csinálod meg.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!