Pénz és hivatás

A legjobban fizető hazai állások – Ezt kell tanulnod hozzájuk

A legjobban fizető hazai állások – Ezt kell tanulnod hozzájuk

A KSH adatai szerint Magyarországon az átlag bruttó fizetés 229.800 Ft volt 2014 első három hónapjában, de persze a fizetések ettől lefelé és felfelé is jócskán eltérhetnek, függetlenül attól, hogy valaki például a fővárosban vagy vidéken dolgozik, illetve, hogy melyik szférában tevékenykedik. A Profession.hu a KSH adatok és saját adatbázisuk alapján összegyűjtötte az 5 legjobban fizető állást, mi pedig most megnézzük, hogyan is szerezheted meg valamelyiket.

Az ötödik helyen: media production és IT technician

A feladat jellemzően egy nagyobb vállalat helyi menedzserének támogatása, és a jó fizetésért rugalmasságot is elvárnak: egy IT technician esetében nem ritka, hogy valamilyen problémát az éjszaka közepén, vagy éppen a hétvégén kell megoldani, és a dolog nem várhat a következő munkanapig.

A közel bruttó félmilliós fizetéshez nem árt, ha van médiás tapasztalatod, illetve ügyféllistád, ezért ezen a területen akár jó kapcsolatrendszer is elég lehet az elhelyezkedéshez, a technician vonalhoz azonban szükséges informatikai tudás is.

A negyedik helyen: Területi képviselő

Nem véletlen, hogy a szűkös listába az értékesítési munka is bekerült, hiszen a jellemzően közepes értékű alapbér mellé egy jó területi képviselő jutalékból az alapbére többszörösét is magáévá teheti, egy megbecsült szakember esetében pedig nem ritka a céges laptop, céges autó, céges mobil sem.

Természetesen a sales vagy marketing tanulmányok előnyt jelentenek, de ez az a terület, ahol tényleg a rátermettséged számít igazán.

Külön jó pont lehet, ha erős értékesítői vénád van, és emellett szaktudással is bírsz egy adott területre – például értesz a borokhoz, vagy gyógyszerész végzettséged van, hiszen így pontosan tudod, mit is kell eladnod.

A harmadik helyen: C# fejlesztő

A Profession.hu kínálatában a harmadik legtöbbet fizető állás betöltésére C# fejlesztőt keresnek, és megint csak nem vagyunk meglepődve, hogy egy jó programozóért cserébe van olyan cég, amelyik akár bruttó 400-500 000 Ft-ot is hajlandó kifizetni.

Az állás betöltéséhez itt természetesen elengedhetetlen a sziklaszilárd tárgyi tudás, anyanyelvként kell beszélned a programnyelvet, de az sem hátrány, ha emellett nem vagy egy mogorva kocka, hanem olyan kolléga leszel, akivel lehet egy-egy baráti szót váltani.

A fejlesztő egy olyan rejtélyes munkatárs a cégeknél, akiről a legtöbben nem tudják, mit is csinál pontosan, és bár ilyen tudással valószínűleg nem kell sokat állásra vadásznod, azért az csak segít, ha látják, hogy felhasználóbarát oldalad is van.

A második helyen: Oracle adatbázis adminisztrátor

A Profession adatbázisában a második legtöbbet kínáló munkáltató két egyébként is jó fizetésekkel kecsegtető, de meglehetősen kemény szektort ereszt össze: a banki szférát és az IT-sok világát.

Itt is igaz, hogy a tudás többet ér, mint a papír, ugyan a munkáltató előnyben részesíti a felsőfokú végzettséggel rendelkezőket, de akár egy jó képességű, középfokú végzettségű jelentkezőt is felvenne, és lássuk be, ilyen végzettséggel – de még diplomával is – a havi bruttó 500-600 000 Ft-os fizetés irigylésre méltó.

Cserébe persze egy ilyen munkához precizitásra, gyors és kreatív problémamegoldó képességre és a monotónia tűrésére, no meg angol nyelvtudásra is szükség van.

Az első helyezett: ügyfélmenedzser

A Profession állásai közül a legtöbbet egy leendő ügyfélmenedzsernek kínál a munkaadó.

A cég profiljától függően itt sem árt, ha képben vagy valamilyen speciális területen – a konkrét állásnál például a mezőgazdaság csínját-bínját kell ismerned – és emellett persze jó, ha könnyen barátkozol, magabiztos vagy, és az eszkimónak is eladod a hűtőszekrényt.

Ez utóbbi elengedhetetlen feltétele annak is, hogy elérd a fizetések csúcsát is, hiszen a jutalékos rendszerben akár havi bruttó 1 millió Ft-ot is megkereshetsz.

Egy ilyen álláshoz nem árt egy diploma, de ennél sokkal fontosabb, hogy végigjárd a szamárlétrát, és kiépítsd a kapcsolataidat. Ha ugyanis van vevőköröd, van munkád és jutalékod is.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást