A legjobb téli regények, amiket jó ilyenkor elővenni

A legjobb téli regények, amiket jó ilyenkor elővenni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb téli regények, amiket jó ilyenkor elővenni

1/5. Fekete István: Téli berek

Ha valamikor, hát ilyenkor talán még arra is jut idő, hogy elővegyünk egy régi kedvencet, egy igazi klasszikust, amit talán gyerekkorunkban olvastunk utoljára. Akkor is csak azért, mert kötelező volt. Tapasztalatból mondom: felnőttként kötelezőket olvasni üdítő élmény, ami arra is rávilágít, hogy sokszor talán kicsit korán kerültek kezünkbe ezek a kötetek, nem tudtuk úgy élvezni őket, mint érett fejjel.

Az egyik Fekete István Téli berek című regénye, amely 1959-ben jelent meg, két évvel a Tüskevár után, annak folytatásaként. A helyszín ezúttal is a Kis-Balaton, a főszereplő pedig Bütyök és Tutajos, akiket a nyári szünidő után télre is maga mellé vesz Matula, aki tanít ezt-azt a pesti suhancoknak a természetről és az életről. 

2/5. J.K. Rowling: Harry Potter-sorozat

Bár a hét kötetes történet nem kifejezetten karácsonykor játszódik, azt hiszem, hogy aki egyszer is olvasta a kis varázslótanonc meséjét, biztosan örökre emlékezetébe véste a karácsonyi jeleneteket.

Forró, gőzölgő vajsör, csodálatos karácsonyi vacsora a nagyteremben, kuporgás a kandalló melegénél a Griffendél klubhelyiségében.

Felejthetetlen karácsonyozások a Weasley-család Odújában – természetesen az elmaradhatatlan ünnepi pulóverekben – és közös ünneplés a Főnix rendjének főhadiszállásán. Rowling minden részbe csempészett egy kis hamisítatlan karácsonyi varázslatot is a mágia mellé, így ezekben a hideg hónapokban bármelyik kötetet öröm kézbevenni.

 

3/5. Christelle Dabos: A tél jegyesei

A tükörjáró trilógia első kötete számos irodalmi díjat tudhat magáénak. Már csak kíváncsiságból is érdemes kezünkbe venni A tél jegyesei című fantasyt. A történet szerint Anima lakói úgy hiszik, hogy mindennek, még a tárgyaknak is lelkük van, ők pedig képesek kommunikálni velük. Olyan különleges adottsággal bírnak, amelynek köszönhetően minden törött és szakadt tárgy összeforr a kezeik között és megismerhetik belőlük tulajdonosuk múltját is.

Még közöttük is különleges Ophélie, aki képes a tükrökön át közlekedni. Egy nap azonban kénytelen elhagyni az otthonát és új lakhelyén váratlan kalandok, káprázat és Sárkányok várják. Ha karácsonykor egy egészen másik világba kalandoznánk, tökéletes választás ez a kötet. 

 

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • janika
    2021.01.10., 17:58

    nagy zsirospont a szerzőneg mera téiberket leirta de aszt nemis muszályból olvastasenki hanemmer jó vót a matura bácsi kalangyai csigaszal.
    jó aza regényy és a máncsi néni is jó bene ojen jó nő lehetet akoriba mind a parvin farbara

    Válasz

Írj egy hozzászólást