Az 5+1 legjobb társasjátékok karantén idejére

Az 5+1 legjobb társasjátékok karantén idejére

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Az 5+1 legjobb társasjátékok karantén idejére

Bár nálunk nincs teljes kijárási tilalom, az ember igyekszik otthon maradni, hacsak teheti, és a legszükségesebbekért mozdul csak ki. Egy idő után elfogynak a filmek és a sorozatok, amit nézni lehet, és kifogyunk a témákból, amiről beszélgethetünk. Ilyenkor jönnek jól a társasjátékok, amik újra aranykorukat élik – most ajánlunk néhányat, amit akár egyedül, akár kettesben, de nagyobb családi körben is lehet játszani.

1. Aranyásók / Aranyásó Párbaj

Míg az Aranyásókat rendszerint néhány fős társasággal a legjobb játszani, a Párbaj fajtáját akár egyedül, akár ketten is végig lehet vinni. Ez egy nagyrészt szerencsére, kisebb részt logikára épülő játék, amit akkor érdemes elővenni, ha nem akarsz nagyon gondolkodni, de nem is egy túl egyszerű, unalmas játékra vágysz. Az Aranyásókat nehéz megunni, mert minden kör más, és azoknak is kifejezetten jó játék lehet, akik szeretnek kiszúrni a másikkal: a játék lényege ugyanis az, hogy minél előbb el kell jutni kártyákra nyomtatott utak segítségével az aranyig. A hagyományos játékban vannak ásók és szabotőrök, a párbajban pedig egymással vetélkedtek, hogy ki tud több aranyat begyűjteni.

2. A Mars Terraformálása

Ha szeretted a Mars mentőakció című filmet, akkor ez a játék való neked – hangulatában nagyon jól visszaadja, milyen lehet terraformálni a vörös bolygót, főleg, hogy nyersanyagot kell gyűjtened, vizet, oxigént növelni, és megfelelő hőmérsékletre kell feltornáznod a levegőt is. Az egész játék sztorija nagyjából azt fedi le, hogy különböző cégek képviselőjeként ki tudja legsikeresebben lakhatóvá tenni a Marsot. Kifejezetten izgalmas játékról van szó, stratégiát kell választani, és szinte soha nem folyik le ugyanúgy egy játékmenet. Akár egyedül is nekikezdhetsz a terraformálásnak, hiszen a társasjáték 1-5 vállalkozó számára lett megtervezve.

3. Klank!

A Klank! egy díjnyertes pakliépítő társasjáték, 1-4 játékos számára. Összefoglalva nagyjából annyi a sztorija, hogy tolvajként le kell lopakodnod a sárkány barlangjába, majd onnan kincsekkel kijutni. Közben azonban zajkeltő kockákat is gyűjtesz, amelyekből bizonyos mennyiséget, ha összegyűjtesz, a sárkány felébred, és veszélybe kerül a biztonságos kijutásod. Ez a játék is azért izgalmas, mert mindig más stratégiát kell alkalmaznod aszerint, hogy éppen hol vannak elrejtve a kincsek, vagy mennyi klank kockát gyűjtöttetek össze. Egyedül is játszható játékról van szó, de az az ideális, ha legalább 3-4-en próbáljátok meg kijátszani a sárkányt.

4. Vikingdoms

A Vikingdoms egy kétszemélyes társasjáték, amit elsősorban azoknak ajánlunk, akik szeretnek sakkozni: a játék tábláján ugyanis hasonló logika alapján kell egymásba gyűjteni a korongokat, mint ahogyan egy sakkjátszma zajlik. Egy menet viszonylag gyors, de elhúzódhat, attól függően, hogy milyen gyorsan lépegettek a táblán, a cél pedig három falu vagy több pénz összegyűjtése. Ez egy alapvetően logikára épülő társasjáték, ami gyakorlatilag arra megy ki, hogyan tudod a legjobban kijátszani az ellenfeledet.

5. 7 Csoda: Párbaj

Az egyik legsokszínűbb, legizgalmasabb kétszemélyes társasjáték a 7 Csoda: Párbaj, nem véletlen, hogy rengeteg toplista élén szerepel. Alapvetően egy stratégiai játékról van szó, szükséged lesz hozzá, hogy gyorsan tudj taktikát változtatni, és úgy ügyeskedni, hogy a másik ne vegye észre, mire készülsz. A játék sztorija szerint csodákat kell felépítened és civilizációt vezetned 3 koron keresztül, egyre erősödő kártyákkal, ahogyan a civilizációk fejlődnek. Döntened kell, hogy katonai, polgári vagy tudományos győzelemre hajtasz, és eszerint kell kijátszanod a kártyáidat és megépítened a csodáidat. Talán ez az a játék, amivel a legtöbbet lehet kettesben is játszani úgy, hogy ne legyen unalmas, és mindig tudjon újat mutatni.

+1: Pandemic

A Pandemic kényelmetlenül aktuális társasjáték most: ez egy együttműködést igénylő társas, amiben egy világjárványt kell legyőzni az ellenszerek kifejlesztésével. Itt nincsenek ellenfelek, mindenki a játék ellen dolgozik, illetve, tulajdonképpen a játék dolgozik ellenünk azzal, hogy folyamatosan fertőzi be a világ legnagyobb városait. A karaktereink különböző képességei segítségével együtt kell kifejlesztenünk a négy vírus ellenszerét, mielőtt az végleg elpusztítaná az emberiséget. A Pandemic egy igazán különleges, sajátos társasjáték, és kifejezetten hangulatos most játszani vele – legalább az ember egy-két óráig úgy érezheti, mintha tehetne valamit a világjárvány ellen.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást