Bár immunerősítés abban a formában, ahogy az étrendkiegészítőket árulók emlegetik, nem létezik, a helyes táplálkozással sokat segíthetünk a szervezetünknek a védekezésben. A testben lévő gyulladás például rizikófaktor bármilyen vírusos vagy bakteriális fertőzésre. Az alábbi néhány gyógynövény segíthet ezt csökkenteni.
3/5 Kurkuma
A kurkuma az indiai konyha egyik alapvető fűszere, évezredek óta használják íze és a testre gyakorolt pozitív hatásai miatt. A növényben több mint háromszáz aktív vegyület van, közöttük a fő gyulladásgátló, az úgynevezett kurkumin. Több kutatás kimutatta már, hogy a kurkumin blokkolja az NF-κB molekula termelődését, ami egyébként aktiválná a gyulladásért felelős géneket.
Az ízületi gyulladásban és kopásban szenvedőknek kifejezetten segíthet a fűszer, vagy az abból készült étrendkiegészítők, néhány kutatás még azt is kimutatta, hogy legalább olyan hatékony a kurkuma rájuk nézve, mint a hagyományos gyulladás- és fájdalomcsökkentők.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!