Dekor / Otthon

Látványos cipőtárolási megoldások, amiket imádni fogsz

Látványos cipőtárolási megoldások, amiket imádni fogsz

Ha te is imádod a cipőket, akkor egyszer csak arra eszmélhetsz, hogy a többi holmidnak alig maradt helye. Ha nem akarod a szebbnél szebb tűsarkúidat és csizmáidat a gardrób mélyére száműzni, próbáld ki az alábbi látványos tárolási lehetőségeket!

Tedd a polcokra

Bizonyára még nem gondoltál arra, hogy a szebbnél szebb topánkáidat a polcaidra halmozd – pedig milyen jól mutat ez a megoldás!

Persze ahhoz, hogy valóban élvezhető legyen a látvány, a cipőidnek makulátlanul kell kinézniük.

A polcra nem kerülhet koszos vagy elnyűtt cipő (főleg nem akkor, ha fehér alapot választottál), és persze arra is ügyelned kell, hogy szép sorban és rendezetten tárold őket.

Egysoros polcok

A cipőket nem csupán hagyományos és több soros polcokon tárolhatod – ehhez sajnos a legtöbb lakásban nincs is elég hely.

Alternatív megoldást kínálnak azok a polcok, amik nem futnak vízszintesen végig a falon, és akár a sarokban is elférnek.

Egy-egy szinten csupán egy cipőnek jut elegendő hely – ez már alapjaiban gondoskodik a rendről, az egységes látványról, továbbá arról, hogy mindig mindennek meglegyen a helye.

Ha tovább turbóznád az összhatást, néhány polcra táskát, vagy másfajta kiegészítőt tegyél!

Cipőtároló térelválasztók

Valószínűleg erre a lehetőségre sem gondoltál, pedig tény és való, hogy a különféle térelválasztók is megfelelőek lehetnek a cipőid tárolására.

Persze itt ugyanazok az alapszabályok lépnek életbe, mint azoknál a megoldásoknál, amiknél látszanak a tűsarkúid.

Mindenesetre, ha őrzöd a rendet, akkor az ilyen megoldások bútorajtók nélkül is tökéletesek, sőt, kifejezetten látványosak tudnak lenni.

Mozgatható tárolók

A különféle mozgatható tárolók univerzálisak, és gyakorlatilag a lakás minden területén felhasználhatod őket.

Jól jönnek főzés közben az aprócska konyhákban, fürdőszobákban, de az otthoni irodákban is.

És – amint láthatod – cipőtárolásban szintén verhetetlenek! Méretükből adódóan nem biztosítanak akkora helyet, mint a különféle polcrendszerek (és nem is annyira rendezettek), de a szezonálisan, napi rendszerességgel viselt cipőid számára egész biztosan megfelelnek.

Használd a létrád!

Ha kedveled a saját kezűleg készített holmikat, akkor egy felújított fellépőt vagy létrát akár a cipőid tárolására is bevethetsz.

Nem muszáj fixen rögzítened, így a mozgatható tárolókhoz hasonlóan utólag is bárhol elhelyezheted a lakásban vagy az adott helyiségben.

Előnye, hogy nem csak a polcokra, hanem alá ugyanúgy pakolhatsz, így legalább plusz egy pár cipőnek helyet tudsz biztosítani.

És persze az se hátrány, hogy ez a dekorációval felérő polcrendszer igazán kis helyen is elfér!

Gondolkozz nagyban

Ha elég helyed van a cipőid tárolására, akkor bizony nem csak néhány fokot hasznosíthatsz a létrádból.

Különösen népszerű ez a megoldás a lakberendezésben, hiszen rendkívül ötletes, olcsó, és messze nem csak a gardrób részeként funkcionálhat.

Egyszerűen újítsd fel a létrádat, majd csináltass rá fokozatosan hosszabbodó polcokat, amiket érdemes rögzítened a biztonság kedvéért.

Már kész is a különleges, saját készítésű cipőspolcod!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást