Figyeld a jeleket: 8 dolog, ami arra utal, hogy a főnököd nem kedvel

Figyeld a jeleket: 8 dolog, ami arra utal, hogy a főnököd nem kedvel

Címlap / Életmód / Figyeld a jeleket: 8 dolog, ami arra utal, hogy a főnököd nem kedvel

Kizár a beszélgetésekből

Akár csak egy ebéd alatti társalgásról van szó, vagy egy komolyabb megbeszélésről, a főnököd sokszor teljesen kizár belőle? Hozzád sem szól, nem kérdez meg semmiről, és emiatt azt érzed, a te szavad egyáltalán nem számít? Ez a típusú hozzáállás általában valamilyen belső ellentétből fakad, és nagy valószínűséggel arra enged következtetni, hogy sajnos nem kedvel téged eléggé ahhoz, hogy adjon a véleményedre.

A szemkontaktus hiánya

Amikor egy nagyobb társaság beszélget egymással, az emberek általában arra a személyre néznek többször, akit igazán kedvelnek. Ebből kifolyólag sejthető, hogy aki nem áll közel a szívükhöz, arra szinte rá sem pillantanak, kerülik vele a szemkontaktust, néha még akkor is, ha épp hozzá beszélnek.

Mostantól figyeld meg, mennyiszer veszi fel veled a szemkontaktot a főnököd, ha többen vagytok. Amennyiben csak ritkán, vagy akár sosem, úgy sajnos ez is az ellentétekre utal.

Ritkán mosolyog rád

Nem kell, hogy a főnököd minden egyes pillanatban mosolyogjon rád, na de ha egy kezeden meg tudod számolni, az elmúlt hónapokban erre hányszor került sor, szinte biztosra veheted, hogy nem kedvel téged. Az emberek automatikusan mosolyogni kezdenek, ha valakivel beszélgetni kezdenek (ez alól a negatív témák számítanak csak kivételnek), viszont aki bizonyos emberek társaságában egyáltalán nem mosolyog, az biztos, hogy szándékosan csinálja.

Mindent mikromenedzsel

A főnökök dolga, hogy figyelemmel kövessék a beosztottak munkáját, és ellenőrizzék, mit hogyan csinálnak. Ez teljesen érthető is, azonban ha a vezetőd mindenbe beleszól, és a feladataid legapróbb részeibe is bele kíván nézni, úgy szinte biztos, hogy nem bízik meg benned. Pláne, ha rajtad kívül senkivel sem csinálja ezt. Általában ez gyakran átfajul a bullying egyik fajtájává, amikor azért ellenőriz, hogy kritizálhassa a munkádat, esetleg megalázhasson mások előtt. Ha ez igaz rátok, úgy biztosra veheted, hogy a felettesed nem kedvel téged.

A következő oldalon még több jelet sorolunk fel. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást