Szerelem / Szex

Miért játsszák meg néha a nők az orgazmust? Az igazit így lehet felismerni

Aki viszont törődik a másik gyönyörével, és érti annak testi válaszait, az pontosan tisztában van azzal, hogy mikor élvezi egy nő igazán a szexet. Nem érdemes tehát a férfiaknak homokba dugniuk a fejüket, és azzal ámítani magukat, hogy amikor ők a csúcsra jutnak, akkor nyilvánvalóan a partnerük is. Ez ugyanis meglepően alacsony százalékban következik be, a hölgyek pedig többször kamuznak az elélvezéssel kapcsolatban, mint gondolnánk.

Persze senki nem az önmaga ellensége, tehát ennek a jelenségnek is számtalan oka lehet, ami nem redukálódik le arra, hogy a férfi ügyetlen az ágyban, vagy a nő nem ismeri a saját testét eléggé ahhoz, hogy minőségi és – szó szoros értelemben – kielégítő szexhez jusson.

Egy kis tudatos odafigyeléssel nagyon pontosan felfedezhetőek azok a jelek, amelyek kétségkívül bizonyítják a női orgazmust.

De miért füllentenek a nők?

Ha bármilyen szexuálpszichológiai felmérés során felmerül a hamis orgazmus, azokban átlagosan a nők több mint fele állítja, hogy legalább egyszer az életében már megjátszotta az csúcsra jutást. A Kansasi Egyetem Pszichológiai Osztályának 2010-es tanulmánya szerint 67 százalék volt ez az arány. Országonként megoszlanak az arányok, de vannak érdekességek a listában.

Miért kamuzzák néha a nők az orgazmust? Az igazit így lehet felismerni

Az erősen katolikus érzületű Lengyelországban 67 százalék, az Európa legboldogabb országának kikiáltott Dániában pedig 48 százalék. A prűdnek titulált angoloknál 44 százalék, és a szabadelvűbb spanyoloknál 29 százalék az orgazmust színlelő nők aránya – legalábbis azoké, akik szoktak élni ezzel. Az okok mögött nem mítoszokat kell keresni.

Pszichológusok szerint a nők nagylelkű és kedves szeretők, ezért legtöbbször a partnerük egójának növelése érdekében füllentenek, és azért, mert nem akarják megbántani azt, akit szeretnek.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást