Ezért játsszák meg a nők az orgazmust – és így ismerheted fel az igazit

Ezért játsszák meg a nők az orgazmust – és így ismerheted fel az igazit

Címlap / Szerelem / Szex / Ezért játsszák meg a nők az orgazmust – és így ismerheted fel az igazit

„Te is elmentél?” – hangzik el a kardinális kérdés sok, főként fiatal pár között az ágyban. És mindig a férfiak szájából. Érthető, hiszen a pasik aligha tudják titkolni az orgazmusukat, a nők élvezete viszont a dilettáns vagy éppen érdektelen partner számára akár nem is észrevehető.

Aki viszont törődik a másik gyönyörével, és érti annak testi válaszait, az pontosan tisztában van azzal, hogy mikor élvezi egy nő igazán a szexet. Nem érdemes tehát a férfiaknak homokba dugniuk a fejüket, és azzal ámítani magukat, hogy amikor ők a csúcsra jutnak, akkor nyilvánvalóan a partnerük is. Ez ugyanis meglepően alacsony százalékban következik be, a hölgyek pedig többször kamuznak az elélvezéssel kapcsolatban, mint gondolnánk.

Persze senki nem az önmaga ellensége, tehát ennek a jelenségnek is számtalan oka lehet, ami nem redukálódik le arra, hogy a férfi ügyetlen az ágyban, vagy a nő nem ismeri a saját testét eléggé ahhoz, hogy minőségi és – szó szoros értelemben – kielégítő szexhez jusson.

Egy kis tudatos odafigyeléssel nagyon pontosan felfedezhetőek azok a jelek, amelyek kétségkívül bizonyítják a női orgazmust.

De miért füllentenek a nők?

Ha bármilyen szexuálpszichológiai felmérés során felmerül a hamis orgazmus, azokban átlagosan a nők több mint fele állítja, hogy legalább egyszer az életében már megjátszotta az csúcsra jutást. A Kansasi Egyetem Pszichológiai Osztályának 2010-es tanulmánya szerint 67 százalék volt ez az arány. Országonként megoszlanak az arányok, de vannak érdekességek a listában.

Miért kamuzzák néha a nők az orgazmust? Az igazit így lehet felismerni

Az erősen katolikus érzületű Lengyelországban 67 százalék, az Európa legboldogabb országának kikiáltott Dániában pedig 48 százalék. A prűdnek titulált angoloknál 44 százalék, és a szabadelvűbb spanyoloknál 29 százalék az orgazmust színlelő nők aránya – legalábbis azoké, akik szoktak élni ezzel. Az okok mögött nem mítoszokat kell keresni.

Pszichológusok szerint a nők nagylelkű és kedves szeretők, ezért legtöbbször a partnerük egójának növelése érdekében füllentenek, és azért, mert nem akarják megbántani azt, akit szeretnek.

Maguk alatt fűrészelik a fát?

Az igazi kérdés, hogy az elmaradt extázisok mennyire kifizetődőek hosszú távon, bármekkora is az érzelmi haszon belőlük. Nyomós érv a színlelésre az, hogy a nők nagy része belefárad abba, hogy a pasi technikailag nem jól teljesít az ágyban. Meglepően sok, érzelemmel teli kapcsolatban is előfordul, hogy a partnerek nem tárgyalják ki szisztematikusan, mikor, hol és hogyan a legjobb. A férfiak sztereotip meggyőződése, hogy a hüvelyi orgazmus mindig elérhető, és túl sokan nem hajlandók tudomást venni arról, hogy a nők 60-70 százaléka csak a klitorisz stimulálásával képes elélvezni.

Még szomorúbb tény, hogy egy szexuálpszichológiai kísérletben a megkérdezett férfiak 25 százaléka nem tudta beazonosítani a képeken a csiklót. Prózai oka az élvezet füllentésnek az is, hogy ha fáradt és kimerült egy nő, akkor valóban azt szeretné, ha mielőbb túljutna az aktuson. Nyilván egy szeretettel teli kapcsolatban kevésbé akarjuk frusztrálni a másikat, inkább meghagyjuk abban a hitben, hogy minden rendben volt.

Az elélvezés tuti jelei

Az orgazmus egyértelmű fizikai jelekkel jár, a test anatómiája egyszerűen úgy reagál, hogy lehetetlen a reakciókat megtagadni, ha közeledik a csúcs. Akárcsak a férfiaknál, a nőknél is felgyorsul lélegzés, kitágulnak a pupillák. A klitoriszról visszahúzódik a bőr és kemény lesz, akár a pénisz a férfiak esetében – hiszen a két szerv működése hasonló.

A hüvely az élvezés pillanatában ritmikusan összehúzódik, és az a pulzálás, lüktetés – ami fizikailag maga az orgazmus – folyatódik akár egy percen át is.

A belső combtőből a lábizmokra kisugárzó izomfeszülés a lábfejet és a lábujjakat is összehúzza. Lehet, hogy olykor nehéz elérni a teljes és extatikus orgazmust, de érdemes mindent megtenni érte. Motiváljon minden hölgyet például az a tudományosan alátámasztott tény, hogy a nők orgazmusa jóval hosszabb ideig tart, mint a férfiaké.

Képek forrása: lenetssergey/Depositphotos.comphotographee.eu/Depositphotos.com

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!