Már minden ételt tapadásmentes serpenyőben, vagy kuktában készítek – utóbbiban szoktam főzni a mennyei krémleveseket is.
Azt vettem észre, hogy a kuktában az ételek nem csak sokkal gyorsabban elkészülnek, hanem jóval ízletesebbek, aromásabbak is. Természetesen nekivághatsz a krémleves főzésnek hagyományos edényben is, de ha van kuktád, ideje elővenned!
4/5 Sárgaborsó krémleves
A legegyszerűbb krémlevesek hüvelyes zöldségekből készülnek: ennek oka a magas keményítőtartalom, amivel ezek a csodás alapanyagok rendelkeznek. Gyakorlatilag nem szükséges őket sűríteni, így még a kezdő szakácsoknak sem jelenthetnek kihívást.
Elkészítése: A sárgaborsót alaposan mosd meg, akár be is áztathatod néhány órára. Tedd fel főni vízben, vagy alaplében csipet sóval, és a fokhagymával, egy-két babérlevéllel, kurkumával. Miután teljesen szétfőtt, gondosan turmixold át (előtte persze vedd ki a babérleveleket). Sűrítened biztosan nem kell, de utólagosan hígíthatod – erre jó eséllyel szükség lesz akkor, ha a leves már egyszer kihűlt, és újramelegíted.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!