Bár növényi étrendet követek, én sem szeretek minden zöldséget. Leginkább a gyökérzöldségeket, keresztesvirágúakat szorítom folyton háttérbe, pedig ezeket is rendszeresen ajánlott fogyasztani. A legízletesebb megoldásnak a különféle krémlevesek bizonyultak: ezekben szinte észrevétlenül sőt, izgalmasan elrejthetem a kevésbé kedvelt alapanyagokat is.
2/5 Forró karfiol krémleves
Hozzávalók: 1 db kisebb karfiol, 1 db közepes méretű burgonya, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sörélesztőpehely, só, bors, víz (vagy zöldségalaplé)
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedtem, majd alaposan megmostam. A burgonyát is megpucoltam és kisebb kockákra vágtam, ezután a karfiollal és a gerezd fokhagymával együtt feltettem főni annyi vízben, amennyi éppen ellepte. Sózta, borsoztam, és amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadtam az evőkanálnyi sörélesztőpelyhet. Az egészet összeturmixoltam és már tálaltam is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!