Hozzávalók:
- 10 dkg darált keksz
- 2 dkg vaj
- 0,5 l tej
- 25 dkg ricotta
- 2 szép nektarin
- 1 csomag főzhető karamellás puding
- 5 dl tej
- 7 szem édesítő tabletta
- fagylalt a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a darált kekszet. Összeforgatjuk a tejjel.
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy végei minden oldalról legalább 10 cm-re lelógjanak.
A kekszes masszát a folpackkal bélelt őzgerincformába nyomkodjuk egy kanál segítségével.
A nektarinokat felkockázzuk, és kekszes masszára szórjuk.
A ricottát a nektarinos kekszre kenjük.
A karamellás pudingport elkészítjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd az őzgerincformába öntjük.
Fóliával betakarjuk a pudingot, majd hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Tálaláskor a folpackot lefejtjük a tetejéről. A desszertet hosszúkás tálcára borítjuk, és a többi folpackot is eltávolítjuk.
A nektarinos desszertet szeletelve tálaljuk.
Fagylaltgombócokat adunk hozzá.