A legédesebb desszert sütés nélkül – Képekkel!

A legédesebb desszert sütés nélkül – Képekkel!

Címlap / Életmód / Receptek / A legédesebb desszert sütés nélkül – Képekkel!

Desszertjeimben szívesen látott vendég nem csak a gyümölcs, de a fagylalt is. Ilyen ez a mai is, mindkettőt tartalmazza. Nektarinnal készült. A nektarin fogyasztása kúraszerűen is ajánlott. Heti 1-2 kg elfogyasztásával feltölthetjük szervezetünket a téli hónapokra vitaminokkal és ásványi anyagokkal is.

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált keksz
  • 2 dkg vaj
  • 0,5 l tej
  • 25 dkg ricotta
  • 2 szép nektarin
  • 1 csomag főzhető karamellás puding
  • 5 dl tej
  • 7 szem édesítő tabletta
  • fagylalt a tálaláshoz

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a darált kekszet. Összeforgatjuk a tejjel.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy végei minden oldalról legalább 10 cm-re lelógjanak.

A kekszes masszát a folpackkal bélelt őzgerincformába nyomkodjuk egy kanál segítségével.

A nektarinokat felkockázzuk, és kekszes masszára szórjuk.

A ricottát a nektarinos kekszre kenjük.

A karamellás pudingport elkészítjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd az őzgerincformába öntjük.

Fóliával betakarjuk a pudingot, majd hűtőbe tesszük legalább 2 órára.

Tálaláskor a folpackot lefejtjük a tetejéről. A desszertet hosszúkás tálcára borítjuk, és a többi folpackot is eltávolítjuk.

A nektarinos desszertet szeletelve tálaljuk. 

Fagylaltgombócokat adunk hozzá.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást