Divat / Stílus

Ezt nem láttuk jönni: 2019 legdivatosabb őszi-téli ruhája

Ezt nem láttuk jönni: 2019 legdivatosabb őszi-téli ruhája

Őszinték leszünk: amikor megláttuk, hogy mennyire népszerűek lettek az új szezonban a ’80-as évek szelét visszahozó puffos ujjú ruhák, egy kicsit ledöbbentünk.

Aztán rájöttünk, milyen sokféleképpen lehet hordani ezeket a darabokat, és most már mi is odáig vagyunk értük!

Puffos reneszánsz

Ha addig nem, a 2019-es Emmy díjátadón egyértelművé vált, hogy a puffos ujjú ruhák visszatértek a high fashion színterére: ilyen szettet viselt többek között Mandy Moore, Susan Kelechi Watson, Zoe Kazan és Taraji P. Henson is.

A puffos ujj egyértelműen reneszánszát éli, de nem csak a kifutókon, az utcai divatban is helye lett, mi pedig minél több stílusban látjuk, annál biztosabbak vagyunk benne, hogy kipróbálnánk, mennyi önbizalmat ad egy ilyen ruha viselete.

Feketén-fehéren

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A puffos ujjú ruhák önmagukban is elég figyelemfelkeltőek, így nagyon sok divatház egyszerű vonalvezetéssel, minden más jegyében minimalista ruhákon képzelte el ezt a szabástípust. A puffos ujj egy oversize zsákruhán nagyon modern hatást kelt, míg egy mélyebb dekoltázzsal és testre simuló anyaggal párosítva megdöbbentően nőies lehet ez az egyébként kicsit robusztus hatású megoldás.

Alkalmi viseletként

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A puffos ujjú ruhák az alkalmi viseletek között is népszerűek lesznek, akár estélyi ruhaként, akár egy esküvőre, a menyasszonynak is. Az őszi, természetközeli, mesevilágot idéző esküvőkre egyébként valóban tényleg illik egy ilyen romantikus, fátylas, különleges szabású ruha.

Futurisztikus hangulatban

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A puffos ujjak azonban nem csak a vörös szőnyeges eseményeket fogják ellepni, és az utcákon sem csak visszafogottan jelennek majd meg.

A street fashion azt vetíti előre, hogy nagyon is merész, állatmintás vagy éppen geometrikus textilekkel is megjelenik ez a szabásvonal, az áttetsző, fátyolszerű rátét pedig egyébként is illik a 2019/20-as őszi-téli trendekbe.

Így viselve a puffos ujj már-már futurisztikus, haute couture hatást kelt. Nem lesz mindenkinek a kedvence, kevesen tudják majd viselni is, de akik igen, azok biztos, hogy felhívják majd magukra a figyelmet, bárhová is mennek.

Örök romantikusoknak

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A vállnál kevésbé hangsúlyos, könyök fölött húzott ruhák egy romantikusabb, nőiesebb vonalat képviselnek a puffos ujjú ruhák között. Ha kipróbálnád a trendet, de az erős, határozott benyomást keltő darabok megijesztenek, vagy széles a vállad, és nem szeretnéd ezt még jobban hangsúlyozni, akkor ezek a ruhák a kedvenceid lehetnek.

Keress könnyű, lenge anyagokat, pasztell színeket, és viseld őket velúrbőr dzsekivel, harisnyacsizmával és kerek kistáskával az őszies hatásért!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást