16 új lakberendező ötlet a nappalira

16 új lakberendező ötlet a nappalira

Címlap / Otthon / Dekor / 16 új lakberendező ötlet a nappalira

A nappali lakásunk szíve, az itt jelen levő dekorációs stílus határozza meg az egész lakás hangulatát. Meríts ihletet alábbi lakberendező ötleteinkből, hogy szemet gyönyörködtető lehessen otthonod.

Kék-fehér nappali

A mediterrán hangulatra emlékeztető kék-fehér nappali nyugalmat áraszt. A hideg hatást ellensúlyozza a meleg cseresznyefa padló és konyhai bútorzat.

Retro mintázat

Klasszikus ülőalkalmatosságainkat kárpitozzuk újra, és válasszunk függönyöket ugyanolyan textílból. Ehhez a retro bútorzathoz  jól illenek a klasszikus minták.

Ázsiai hangulat

Ez egy jó példa a modern és az ázsiai stílus ötvözésére. A semleges ázsiai mintázatú tapéta és a sötét modern kanapé azonnal élettelivé válik a vörös mintás bútortól és a modern piros díszpárnáktól.

Modern kényelem

Mindig jó választás egy semleges színű ülőgarnítúra, amilyen ez a szürkésbarna kárpit. Figyeljük meg, ahogyan a világos díszpárnák és a szőnyeg könnyű átmenetet képeznek a konyha és a nappali között.

Urbán nappali

Első látásra olyan, mintha a dísz-csőrendszer egyszerű térelválasztó lenne két helyiség közt, pedig egy hatalmas tükörre lett felszerelve, így növelve optikailag a teret és ellensúlyozva a tükör hidegségét.

Kis helyiségek modern nagyszerűségben

A képen belátást nyerhetünk egy kis nappali és egy fürdőszoba térségébe. A nappali textúrált mozaikfala és a fürdőszoba vörös mozaikfala kalaktert ad a helyiségeknek.

Beugró-nappali

Egy ilyen átjáró-szerű lakásban ideális hely a nappalinak egy ekkora beugró.
A kávézóasztalt körbe vevő ülőgarnitúra a tűzhelyre és a hatalmas TV-re fókuszál.

Az ultra-modern

Figyeljük meg a szoba vonalvezetését, amellyel mélyebbnek tűnik a nappali: a TV-asztal, a tükör-csík és a kanapé mögötti tapéta mind hosszítják a helyiséget.
Különleges megoldás a tükörcsíkokból összeálló ajtó, mely diszkrét belátást enged a következő helyiségbe, miközben növeli a teret.

Nyers és elegáns

A királyi eleganciát képviselő kanapé a nappali fókuszpontja. Ezt az élénk luxus-elemet jól ellensúlyozza a téglafal és egyszerű padlózat.

Kifinomult elegancia

A világos pasztell színek játékát láthatjuk. Csodálatosan mutata a lila-sárga kombináció.
A barna kanapé mélységet ad a nappalinak és kiemeli az aranyfényű kiegészítőket, mint a lámpák és a csillár.

Elképesztő kontrasztok

Ne féljünk az élénk színektől, hisz a megfelelő árnyalatokkal varázslatos hatást érhetünk el.
A sötétlila fal szinte megkívánja a narancssárga és mustárzöld textileket és bútorokat.

Festett üvegek és mozaikok

Sokszor egyetlen értékes művészi tárgy ihlet egy egész lakást.
Az impozáns festett üvegmozaikokkal kirakott „kép” jóleső összhangban van a modern mustárzöld ülőkével és a semleges felületekkel.

Tapéta-csíkok

A tapétának nem kell a fal teljes felületét takarnia, csíkokban is felvihetjük.
Válasszunk egymáshoz illő, színvilágban is hasonló tapétákat, majd attól függően, hogy hosszítani, vagy magasítani szeretnénk a teret, ragasszuk fel vízszintesen vagy függőlegesen.

Kifinomult dolgozósarok

Egy ilyen kis, tömörfa dolgozóasztal csodálatosan mutat a sötétítők előtt.
Az apró virágmintás tapéta és nagy mintás sötétítő kombináció kifinomult stílust kölcsönöz a helyiségnek.

Mediterrán egyszerűség

Ebben a nappaliban a fő elem a fa (padlózat, mennyezet, faldísz). A finom pasztellszínekkel való játék teszi ennyire különlegessé.

Nappali és zongoraterem

Egy ennyire elegáns nappaliban hálás megoldás ha fehér-fekete stílusra építünk, a cseresznyefa padló amúgyis meleg hangulattal tölti meg a teret.

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!